Gir husløse studenter husly

Nok en gang sørges det for at tilreisende studenter får tak over hodet.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke lett å være husløs student i en by hvor man verken har familie eller venner som kan låne bort en sofa å sove på. Dog finnes det et rimelig alternativ for de som vil unngå det trønderske høstregnet. Tiltaket “Tak over hodet” gir tilreisende studenter et rom på Scandic Lerkendal til 295 kroner per natt, inkludert gratis frokost.

Styreleder i Nordens beste studieby Kristian Sjøli, og leder for Velferdstinget i Gjøvik, Ålesund og Trondheim Ida Jodanovic er glad for å kunne tilby ferske studenter en varm seng, og noe å spise når de kommer til byen. Gjennom samar

– Vi er utrolig fornøyde med denne løsningen. Trondheim viser seg som en varm og velkommende by for nye studenter» sier Sjøli og Jodanovic.

Mindre press på leiemarkedet

Fredag 12. august åpner Scandic tilbudet sitt i samarbeid med Nordens beste studieby. Allerede 90 studenter fra innland og utland regnes med å være booket inn på Scandic Lerkendal fra og med i morgen.

Til tross for at det ser hektisk ut utenfor Scandic Lerkendal etter storoppgjøret mellom Sevilla og Real Madrid, så er det ventet færre besøkende til hotellet i år enn i fjor.

– Leiemarkedet er mindre presset med flere nybgyde leiligheter tilgjengelig for studentene. Det betyr nok at det vil være færre som kommer til å bo her sammenlignet med i fjor, sier Line Vikrem-Rosmæl, direktør på Scandic Lerkendal.

Vikrem-Rosmæl forteller at det er satt av rundt 100 rom på hotellet for tiltaket. Dersom det er behov for det så deler studenter av samme kjønn rom. Hotellet legger også opp til at det skal være en trivelig og sosial opplevelse for studentene.

– Det er mange som blir gode venner etter å ha bodd her, og vi vet om to stykker som endte opp som kjærester etter oppholdet sitt her i fjor på Scandic, sier hotelldirektøren.

Tidsbegrenset tilbud

Studentene blir som oftest værende kun i noen dager før de drar videre med flyttelasset. Både resepsjonister, medstudenter og ekspterter fra Frost Eiendom bistår studentene som er innkvartert på hotellet med å finne fram til sitt eget krypinn.

Tilbudet varer fra 12. august til 4. september, med et lite avbrudd mellom 16. til 19. august, hvor tilbudet flyttes til Studenterhytta. Prosjektet er et resultat av samarbeidet til fylkeskommunene, Studentsamskipnaden, NTNU, DMMH, BI, næringslivet og studentene i byen.

Når dørene åpnes for de tilreisende studentene blir det markert med velkomstkaffe og god stemning.

– Det er godt å se at byen blir merkbart yngre igjen. Vi gleder oss til å ta imot de nye studentene hit til Trondheim, sier Sjøli til Under Dusken.