Åpningshelg: Ila Brainnstasjon var fullpakket første kveld etter nyåpningen.
Åpningshelg: Ila Brainnstasjon var fullpakket første kveld etter nyåpningen.

Ny giv for Ila Brainnstasjon

Etter å ha vært stengt siden oktober i fjor, er Ila Brainnstasjon nå gjenåpnet.

Publisert Sist oppdatert

Ila Brainnstasjon, som tidligere ble drevet av frivillige, er nå kjøpt opp og gjenåpnet. Den nye ledelsen satser på å skape liv og røre på Ila i lang tid fremover. De ønsker å opprettholde det gamle konseptet, men spriter opp med daglig matservering.

Samme konsept, ny meny

Ny daglig leder Daniel Johansson jobber fra før av som daglig leder på Lille Skansen, som også befinner seg på Ila. Etter å ha hatt kontakt med de tidligere eierne av Ila Brannstasjon, bestemte Johansson seg for å overta bydelskafeen sammen med sin far.

– Jeg liker konseptet her og plasseringen, og har alltid vært interessert i at det skal være mye liv og røre på Ila, forteller Johansson.

Videre forteller han at “brannstasjonen” blir å være som før, med mange arrangementer både for voksne og barn.

– Vi ønsker å fortsette og legge vekt på kulturtilbud når vi tar over. Det blir konserter, quiz og mye mer, forteller han.

I tillegg kommer den populære søndagsjazzen igjen til å bli et fast tilbud på Ila.

– Den største forandringen blir at vi nå tilbyr matservering på fast basis, med en enkel meny med fem retter til hundrelappen, sier Johansson.

Fullpakket åpningshelg

Ila Brainnstasjons første åpningshelg med nye eiere ble sparket igang torsdag kveld, med konserter og prøvesmaking av den nye menyenr.

– Vi har et fullpakket program for hele helgen. På fredag blir det konserter fra klokken 18, og på lørdag har vi fortellerstund for barna og konserter igjen på kveldstid. På søndag starter vi opp med søndagsjazzen, forteller Johansson.

Han gleder seg veldig til å drive Ila Brainnstasjon ved siden av Lille Skansen, og har stor tro på at det blir å gå bra.

– Vi har gått inn i dette prosjektet med hud og hår, og skal klare å drive på samme måte som tidligere med vekt på kultur. Med det og innføring av en fast meny så tror jeg at det blir en kjempefin fremtid for Ila Brainnstasjon, og vi håper å drive på med dette i lang tid fremover, sier Johansson.