Overraskelsesfest med ekstra ost

Se reaksjonen til Samfundetleder Øyvind Bentås når Dusken og resten av styret er der for å overraske han.

Publisert Sist oppdatert

For ett år siden var det Øyvind Bentås som stod på scenen i storsalen med et stort smil om munnen. Onsdag 17. februar skal en ny leder velges. Dusken tok en tur innom Samfundsstyret for å sjekke stemningen kvelden før kvelden.

Hjertenært verv

Det er en fornøyd gjeng som sitter rundt bordet på kontoret til Samfundsstyret. Fortsatt er det noen måneder igjen til de skal gi fra seg stafettpinnen til en ny gjeng Samfundsengasjerte sjeler. Når de ser tilbake på året som har vært trekker de raskt på smilebåndet og er enige i at det har vært en flott tid. Bentås er takknemmelig for vervet han har hatt:

–Man får lov til å representere noe av det absolutt fineste som finnes i Trondheim. Alle har et forhold til Samfundet. Når Samfundet snakker så hører folk etter, det er en stor patos bak hele organisasjonen. Det er en utrolig takknemlig jobb.

Utfordringer

Mangel på ambisjoner har det ikke vært og i følge Bentås har det vært en utfordring å akseptere at man ikke kan følge opp alle ideèr og tanker.

–Alle gjør sitt absolutt beste, men det er en grense for hvor langt man kan pushe seg selv før det går utover andre ting. Så det å kjenne på sin egen begrensning har vært litt krevende. For man har gjerne lyst til å gjøre enda, enda mer. Gi 110 prosent, men det går ikke an å gi 110 prosent hele tiden.

Ny leder

I den overtakende lederen ser Øyvind etter en som takler å ta uforutsette utfordringer på strak arm.

–Lederen må være villig til å ta de kampene som dukker opp underveis for Samfundet. Sånn som fusjonen. Det var noe som kom på toppen av det hele. Man må derfor ofre noen av de idealistiske tingene og ta de kampene som er viktig for Samfundet. Gjengene er autonome og huset drives på en måte av seg selv, derfor bør lederen fokusere på de kampene som gjelder for Studenteramfundet som organisasjon.

Powered by Labrador CMS