Studenttinget er klart

Det nye studenttinget er klart med 19 representanter fra NTNU, 7 fra HiST, tre fra HiG og to fra HiÅ

Publisert Sist oppdatert

Nytt NTNU betyr nytt studentting. I det nye studenttinget har fakultetene ved NTNU samlet 19 mandater, Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST) har 7 mandater, Høgskolen i Gjøvik (HiG) har tre mandater, og Høgskolen i Ålesund (HiÅ) har to. Valget foregikk fra den 15. til den 23. oktober, og kandidatene er nå offentliggjort.

Valget til NTNU-styret er også gjennomført. Se resultatene her.

Rekordhøy oppslutning

Oppslutningen for studenttingsvalget på HiST har vært rekordhøy med hele 18,6 prosent, melder Studentparlamentet.

– Det betyr så enormt mye at vi klarer å slå tidligere års valgoppslutninger! Dette er noe av det siste vi gjør som HiST-studenter før vi går inn i fusjonen med NTNU, HiG og HiÅ. At vi har klart å få frem et slikt engasjement, er fantastisk skriver nestleder og ansvarlig for valggjennomføringen på HiST, Marte Øien i en pressemelding.

I det nye Studenttinget vil 7 av 31 representanter komme fra HiSTs opprinnelige fakulteter. Fakultetsstrukturen for nye-NTNU er blant de viktige sakene som skal vedtas neste år.

Studenttinget 2015 består av

Fra NTNU: Anne Helene Bakke, Charlotte Teigen, Renate Sørgård, Kristian Hovd Skjøli, Eivind Rindal, Pål Øien, Magnus Skarpnes, Philip Lautin Jackson, Raja Gopal K, Muhammad Mamoon Ahmad, Reza Kazmi, Ane Vorhaug, Lars Føleide,Bendik Balstad Deraas, Thomas Kallevik Aslak Todal, Sondre Stai, Siri Arnesen og Niruja Sivakumar.

Fra Høgskolen i Sør-Trøndelag: Stine Nordø, Emilie Rygg Vold, Bente Bækkelien, Martin Koen Hongset Aril Haakonsen, Petter Stai og redrik Oterhals.

Fra Høgskolen i Gjøvik: Thomas Hesselberg, Tonje Fiskvik og Anders Martinsen.

Fra Høgskolen i Ålesund: Amanda Giske og Henrik Hasfjord.