Foto fra Badekarpadlingen i 2015
Foto fra Badekarpadlingen i 2015

Skjerpet sikkerhet under Badekarpadling

Lørdag går den tradisjonelle Badekarpadlingen av stabelen

Publisert Sist oppdatert

I dag samles engasjerte studenter til Badekarpadlingen på Nidelva. Det tradisjonelle arrangementet skal utfordre nye studenter i å lage de beste flåtene, og lørdag morgen er det allerede mye liv på Marinen.

I 2012 gikk det derimot veldig galt, da en student endte opp under en veltet flåte, og ble hentet livløs opp av vannet. Takket være redningsmannskapet ble han gjenopplivet, men måtte være en uke på sykehus etter den dramatiske hendelsen. I etterkant av drukningsulykken har det vært skjerpet sikkerhet under konkurransen.

Viktige sikkerhetstiltak

Til Universitetsavisa forteller politibetjent Monica Tranø ved trøndelag politidistrikt at Nidelva og strømningen der er kjempefarlig.

– Vi mener vi gjør det vi kan for at dette skal kunne arrangeres på best mulig måte, og forstår at dette er en tradisjon som studentene vil beholde, sier Tranø til Universitetsavisa.

De ekstra sikkerhetstiltakene har så langt sett ut til å fungere godt, da arrangementene de siste årene har gått uten dramatiske hendelser.

Show på Nidelva

Badekarpadlingen har blitt arrangert siden 1978, og det er to mulige konkurranser, Fastcart og Showcart. I den siste, og kanskje mest omtalte versjonen, skal lagene padle på tvers over Nidelva, og her er showet det aller viktigste.

I følge Universitetsavisa har 13 linjeforeninger deltatt i forberedelsene, men det er uvisst hvor mange lag som møter opp når den første konkurransen starter klokka 12.30 lørdag. Under Dusken dekker dagens konkurranse. Følg med for bilder og rapport fra den strabasiøse ferden over Nidelva.