Campus Øya holder åpent mens andre stenger

Etter at Øya og Tunga stengte tirsdag, meldes det nå at NTNU holder Øya åpent for studenter og ansatte.

Tekst: Håkon Pedersen, Linn Danielsen Evjemo

Her er NTNUs korona-tiltak.

Skjermbilde postet i facebookgruppa for 2016-kullet i medisin.
Skjermbilde postet i facebookgruppa for 2016-kullet i medisin.

I en melding på internsidene Innsida kunne Fakultet for medisin og helsevitenskap onsdag ettermiddag meddele at campus Øya og Tunga igjen er åpnet for vanlig undervisning. Dette etter «prøvetaking og grundig smittevernvurdering».

Denne meldingen ble postet på Innsida tirsdag formiddag. Alle studenter ved campus Tunga og Øya ble bedt om å dra hjem, og all undervisning ble avlyst.
Denne meldingen ble postet på Innsida tirsdag formiddag. Alle studenter ved campus Tunga og Øya ble bedt om å dra hjem, og all undervisning ble avlyst.

Øya er nå eneste av NTNU-campusene som skal holde åpent for studenter og ansatte, meldes det om på Innsida onsdag. Det opplyses om at grunnen til dette er at mye av undervisning og forskningved campuset er knyttet til helse- og omsorgstjeneste, noe det vil bli stor bruk for framover.

De informerer også om at studenter som ellers har fått individuell beskjed om hjemmekarantene, fortsatt skal forholde seg til dette.

Stengte tirsdag

Samtlige studenter ved de to campusene ble sendt hjem tirsdag formiddag, og all undervisning ble avlyst ut dagen.

Ifølge en melding postet på NTNUs internsider Innsida, adressert til studenter og ansatte ved Fakultet for medisin og helsevitenskap, var det ikke snakk om et påvist smittetilfelle. Evakueringen ble betegnet som et sikkerhetstiltak inntil situasjonen var avklart.

Til NRK bekreftet NTNU at de mistenkte at en student kunne være smittet av viruset. Smittekilden var antatt å være nære pårørende av vedkommende. De pårørende har fått påvist koronainnfeksjon.

Dekan Björn Gustafsson forteller til UA at svarene på testen som den smittemistenkte student har avlagt vil trolig framstilles enten tirsdag ettermiddag eller kveld. Hvis restulatene skulle vise seg å være negative vil Gustafsson og smitteoverlegen i Trondheim kommune ta en vurdering på om studentene kan vende tilbake til sine respektive campus onsdag morgen.

Adressa og Nidaros.no omtaler også om saken. Det ble tidligere meldt at alle studenter ved NTNU skulle sendes hjem, men ifølge kilder UD snakket med som befant seg på Gløshaugen var det ikke gitt noen beskjed om dette til studentene på campuset enda. I en tidligere Innsida-melding til studenter og ansatte sto det at alle studenter ved NTNU sendes hjem, men dette ble endret til studenter ved Øya og Tunga i ettertid.