Dalai Lama endelig bekreftet til ISFiT

ISFiT melder i dag at de har booket en av sine drømmeinnledere til festivalens 25-årsfeiring. Dalai Lama står for verdier som er viktige for ISFiT, sier ISFiT-presidenten.

Publisert Sist oppdatert

I mai i år, meldte Dusken.no at Dalai Lama kanskje kom til Trondheim under ISFiT i februar 2015. Under immatrikuleringsseremonien for NTNU på Gløshaugen i dag, kunne ISFiT-president Marius Jones bekrefte at den tidligere nobels fredsprisvinneren kommer til Trondheim i vinter.

Fakta

Fakta:

  • ISFiT står for the «International Student Festival in Trondheim»
  • ISFiT 2015 finner sted i perioden 5-15 februar.
  • 2015 vil bli andre gang Dalai Lama besøker ISFiT. Første gang var i 1994.
  • Tenzin Gyatso, også kjent som den fjortende Dalai Lama, vant Nobels fredspris i 1989.
Kilder: ISFiT, Wikipedia

– Dette er helt fantastisk. Det var viktig å få dette i mål, fordi vi vet hvor mye dette betyr for deltakerne, sier Jones til Dusken.no.

Etter at Venstre-leder Trine Schei Grande inviterte Dalai Lama til ISFiT under hans norgesbesøk i mai, har ISFiT vært i nær dialog med Dalai Lamas' kontor.

– En av grunnene til at han kommer, er at han har lyst til å delta på 25-årsjubileet til ISFiT, sier Jones.

Marius Jones har ingen kommentar på hvorvidt de har planer om å invitere regjeringsmedlemmer til besøket, og påpeker at det først og fremst er viktig at Dalai Lama har sagt ja til å komme på en «plenary session» (debattmøte, journ. anm). Jones legger til at dette er en av drømmeinnlederne ISFIT 2015 har hatt på blokken.

– Vi inviterer ham på grunn av budskapet hans og det han står for; verdier slik som ikke-vold og demokrati, som er viktige for ISFiT. Han er en person som har fått til mye, og som fortsatt er opptatt av å snakke med studenter, sier Jones.

Da Desmond Tutu besøkte ISFiTs åpningsseremoni i 2009, var det i hovedsak deltakere og frivillige ved festivalen som fikk være med. Kun et begrenset antall seter var tilgjengelige for allmennheten. Hvor mange plasser det blir på møtet for personer som ikke er med på festivalen denne gang, er enda ikke klart.

– Det vet vi ikke enda, fordi nyheten fortsatt er ganske fersk. Men vi kommer tilbake med mer informasjon etter hvert, sier Jones.

Datoen for møtet er satt til 9. februar.