Universitetet i Oslo

Dette er korona-tiltakene andre universiteter

Som respons på smittetilfeller og forebyggende tiltak reduserer og innstiller landets universiteter driften.

Tekst: Oda Standal, Mathias Kristiansen, Erlend Gylver og Håkon Pedersen

Her kan du følge NTNUs korona-tiltak.

Khrono melder at Oslomets og samtlige BI campuser stenger all forelesningsaktivitet, og gjennomfører digital undervisning som kompensasjon. Campuset er fortsatt åpent for studenter og ansatte som vil studere, og samles. Oslomet informerer om at de vil ha på plass digital undervisning så fort som mulig, senest 23. mars. I tillegg stenger medisinsk fakultet ved UiB all undervisning fra i dag, melder Studvest.

Tidligere i dag meldte Universitas at UiO vil gjennomføre all undervisning med fler enn 100 deltakere digitalt, og at alle arrangementer ved campus avlyses. BI avlyser også samtlige studentarrangementer ved alle sine campuser, meldte Universitas i går.

Universitet i Stavanger skriver på sine hjemmesider at de stopper all campus-basert undervisning fram til og med fredag 3. april. Det vil forsøkes å få gjennomført undervisning digitalt, og studenter oppfordres til å jobbe hjemmefra.

Hastemøte for alle rektorer og NSO

Khrono skriver onsdag at forsknings- og høyere utdanninsminister Henrik Asheim innkaller alle universitetsrektorene og Norsk studentorganisasjon til hastemøte torsdag, hvor håndteringen av korona-smitten skal diskuteres.

Bergen sender hjem studenter, Sit vurderer situasjonen fortløpende

Universitetet i Bergen skriver i en pressemelding at de torsdag formiddag sendte hjem sine ca 18 000 studenter. All fysisk undervisning avlyses med umiddelbar virkning, og skal i første omgang gjelde frem til påske.

Studentskipnaden på Vestlandet, Sammen, har ifølge Studvest stenger også buffeter, og gjøre en rekke tiltak for å minske smitterisikoen ved deres kantiner. Sit fortsetter vanlig kantinedrift, men vurderer tiltak fortløpende.

– Vi holder på å vurdere mange tiltak, men ønsker ikke akkurat nå å stenge kantiner. Vi øker heller renholdet, og skifter bestikk oftere. I tillegg vil vi vurdere å gjennomføre ytterligere tiltak i kantiner og treningssenter ettersom situasjonen utvikler seg, forteller kommunikasjonsdirektør for Sit, Halvard Danielsen til Under Dusken.

De har valgt å stenge helsesenteret fordi det er opp til 100 personer ved senteret hver kveld, og at studenter er tett samlet i lokalet. De ønsker også å være mer varsomme på helsesenter for å beskytte de som jobber i helsesektoren, melder Universitetsavisa.

– Om vi hadde hatt et større lokale for helsesenteret ville vi kunne holdt åpent, men det nåværende lokalet er utilstrekkelig, sier Danielsen.

Han trekker fram at dette er en uvant situasjon for Sit, og at de forsøker å holde seg oppdaterte på råd fra kommunen og andre instanser.

Alternative former for gjennomføring av eksamen

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Aasheim har nå bedt universitetene vurdere alternative eksamensformer for å unngå smitte blant studenter. Aasheim sier til Aftenposten at det er viktig at studenter får avlagt eksamen, og ikke forsinkes i utdanningen sin. Flere hjemmeeksamener kan være et alternativ mener han.

Prorektor ved NTNU Berit Kjeldstad sier til Universitetsavisa at de mottar mange henvendelser fra studenter som er bekymret for eksamen. NTNU jobber med å følge opp rådene fra Utdanningsetaten, og vil vurdere ulike scenarioer for hvordan eksamen kan løses.

Powered by Labrador CMS