Kronprinsen prøver Assistep som skal hjelpe ustø mennesker i trapp.  Ingrid Lonar er teknisk ansvarlig for produktet. I bakgrunnen: Øystein Bjelland
Kronprinsen prøver Assistep som skal hjelpe ustø mennesker i trapp. Ingrid Lonar er teknisk ansvarlig for produktet. I bakgrunnen: Øystein Bjelland

Første innovasjonssenter for studenter i Norge

Kronprinsparet var tydelig imponert over entreprenørskapsstudentene.

Publisert Sist oppdatert

Åpningen av Gamle fysikk markerer nye muligheter for entreprenørskapsmiljøet på Gløshaugen. Nå skal Start NTNU, Spark NTNU og NTNUs Entreprenørskapsskole flytte under samme tak etter å ha holdt til i ulike lokaler.

Om disse innovasjonsorganisasjonene er helt ukjente for deg kan du lese hvordan innovasjonsmiljøet i Trondheim henger sammen.

Innovasjonsfellesskap

Leder Åsmund Skartveit i Start NTNU er begeistret over de nye lokalene.

— Nå vil det bli lettere å formidle de gode historiene. Her på innovasjonssenteret kan vi få studenter inn for å delta på foredrag og kurs, for så vise fram oppstartene til Entreprenørskapsskolen, sier han.

Da Gunnar Vartdal presenterte sitt diagnostiseringsverktøy for gulsott åpnet han med å spørre hvem som vurderer å få flere barn i framtiden. Alles blikk ble rettet mot kronprinsparet som tok det hele med et smil på tross av den pinlige situasjonen. Årlig dør over 100 000 spedbarn på grunn av gulsott. Med deres app kan alle med en smarttelefon gjøre en diagnostisering av spedbarnets hud selv når gulsotten ikke er synlig for det menneskelige øyet.

Forandre verden

Rektor Gunnar Bovim vektla hvordan innovasjonssenteret skulle bidra for å skape kunnskap for en bedre verden.

– NTNU har vært med å forandre verden siden 1910, dette skal vi fortsette med og senteret vil bidra betydelig, sier han og utdyper at studentdrevne prosjekter og organisasjoner er en kjernestein i Trondheim. Her trakk han spesielt fram Studentersamfundet med festivalene UKA og ISFiT som ledestjerner for andre organisasjoner.

Håper på tettere samarbeid

Øystein Bjelland presenterte sin oppstart til kronprinsparet. Han studerer femteåret på sivilingeniørlinjen Produktutvikling og produksjon, og deltar på prototyping-verkstedet Troll labs.

— Dette vil ikke påvirke meg så mye i første omgang, men jeg håper at vi i Troll labs får et tettere samarbeid med innovasjonssenteret.

LES OGSÅ: Nytt innovasjonssenter i regi av SIVA kommer kanskje til Trondheim

LES OGSÅ: Innovasjonsmiljøet har vært preget av gamle konflikter (ekstern lenke)