Høyblokkene på Gløshaugen kan bli studentboliger

Får Sit det som de vil, kan denne utsikten bli din.

Publisert Sist oppdatert

Se det for deg: Forelesninga er ferdig fredag ettermiddag. Du kan omtrent bare snu deg 180 grader for å ta heisen opp til hybelen med eget bad for en dusj, før du tar heisen videre opp for en fredagspils i puben i den nybygde, fjortende toppetasjen med utsikt over absolutt hele Trondheim.

– Vi er innstilte på å snu oss fort dersom NTNU er med på dette, sier boligdirektør i Studentsamskipnaden i Trondheim, Lisbeth Glørstad Aspås om ideen for sentralbygg 1 og 2 på Gløshaugen.

De to høyblokkene på Gløshaugen.
De to høyblokkene på Gløshaugen.

Før jul overrakte de rektor Gunnar Bovim en mulighetsstudie som viser at det er gjennomførbart å bygge om de tretten etasjer høye blokkene til studentboliger, riktignok fra fjerde etasje og oppover.

I dag ble funnene fra studien publisert på Sits egne nettsider.

Nærmere campus er det neppe mulig å bo. Midt på den berømte «Stripa» rager det i dag to blokker som huser NTNU-ansatte.

Ideen matcher både NTNUs ønske om en mer levende campus, og Sit sin visjon om boliger så nærme campus som mulig.

– Det er klart det blir mer liv om 320 studenter bor midt på Stripa, sier boligdirektøren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Vurderer alle muligheter

Sit aner enda ikke hvor mye det vil koste å bygge om, men Aspås forteller at de snur seg fort og prioriterer prosjektet høyt dersom NTNU går inn for dette i sin campusutvikling.

Men, hva vil NTNU, da?

Eiendomssjef Lindis Burheim forklarer at det først og fremst er den fysiske planen for samla campus som må bestemmes.

– Målet er å lande den fysiske planen i løpet av 2017, sier Burheim.

LES MER OM PLANENE: Her kan du se framtidas NTNU

At høyblokkene er aktuelle som studentboliger, er som tidligere nevnt i tråd med NTNUs visjon om levende campus, forklarer hun. Men her er det mye som skal planlegges, og dette er bare en liten del av det.

– Om vi vet noe mer konkret om akkurat disse boligene før den fysiske planen er landet vet jeg ikke enda, men vi ser på det i den sammenhengen. Høyblokkene er dessuten i dag arbeidsplasser for NTNU-ansatte, og de må selvsagt ha gode erstatninger, påpeker hun.

«Campushotell» - for kortere opphold

Fortrinnsvis hybler og noen parhybler er tanken Sit har sett på i blokkene, men mulighet for «campushotell» er noe boligdirektøren også ser på som særlig spennende.

– Det vil gi mulighet for å gi botilbud også til dem som bare skal være her i kortere perioder. Eksempelvis gjesteforelesere, de som studerer samlingsbasert eller studenter fra Gjøvik eller Ålesund som skal hit i perioder.

Ideer om å bygge på en etasje og ha pub eller spisesteder der har også dukket opp.