Innfrir lave forventninger

Tidligere fiaskoer gjør at NTNUs nye jobbportal ser seg strålende fornøyd med fem prosent oppslutning.

På åtte år greide ikke Idéportalen å samle mer enn 500 studenter. Prosjektet skulle koble studenter og arbeidsliv over hele landet. Lite deltakelse blant studentene gjorde at ambisjonene så ut til å måtte legges døde. Nå har NTNU lansert en ny nettportal. På en uke har Bridge rekruttert over 1 000 av NTNU sine 22 000 studenter, dobbelt så mange som Idéportalen greide i sin virketid.

– Interessen for Bridge har overgått alle våre forventninger. Det er kjempemorsomt å se at så mange engasjerer seg, sier prosjektleder Ida Johanne Ulseth for Bridge NTNU.

Tidlig samarbeid

På nettsiden til Bridge kan du skreddersy din egen profil, legge ved din egen personlige cv, søke på jobber og knytte kontakt med aktuelle arbeidsgivere. Prosjektleder Ulseth forteller at studenter bør få kontakt med arbeidsgivere så tidlig som mulig. NTNU ønsker å tilrettelegge for studentene slik at de er godt rustet når studiene er ferdig, og Ulseth tror Bridge er en gylden anledning til å møte potensielle arbeidsgivere.

– Det er flott å knytte kontakt med arbeidslivet tidlig. Med Bridge legger vi ekstra vekt på oppgaveskriving. Her kan studentene skrive bachelor- eller masteroppgaver i samarbeid med en bedrift. Dette kan bidra til utdanningsrelevans og økt selvtillit i faget, sier hun.

Nettverksbygging

Bridge er laget med tanke på både studenter og arbeidsliv, alt fra privat næringsliv til offentlig virksomhet og organisasjoner.

– Vi ønsker å være attraktive for arbeidslivet. De bedriftene som blir med i nettportalen er spesielt på utkikk etter studenter fra NTNU, sier Ulseth.

Nettverksbygging er viktig for å få de populære jobbene. Bridge skal gjøre det lettere for studenter å få en fot innenfor arbeidslivet. – Det kan ligne litt på Linkedin, men denne portalen er skreddersydd for NTNU-studenter. Og vi skiller oss ut ved å tilby oppgaveskriving sammen med arbeidsgivere, forteller hun. Ulseth sier at oppgaveskriving er en glimrende start i samarbeidet med arbeidsgiver. Tanken er at både studenten og arbeidsgiveren skal lære av det. Å skrive masteroppgave i samarbeid med en potensiell arbeidsgiver kan for mange være nøkkelen til arbeidslivet.

Flest tekniske fag

Av de bedriftene som så langt har koblet seg til nettportalen, er det en overvekt av tekniske fag.

– Vi har nesten 60 bedrifter med i portalen. I dag er de fleste arbeidsgiverne innen tekniske fag, men vi har ambisjoner om å få en større bredde. Blant annet med departementer og direktorater, sier Ulseth.

Tredjeårsstudent Tobias Linkjendal på datateknikk var godt fornøyd med lanseringen av Bridge, og synes det høres ut som et godt tilbud. Han er for øyeblikket ikke ute etter å søke jobb, han har nemlig startet sin egen bedrift.

– Jeg må likevel vurdere å lage profil på Bridge. Det virker som et godt tiltak, og om mitt prosjekt faller igjennom, er dette en god måte å knytte kontakter på, sier han.

Fortell om drømmejobben

For å få mest ut av nettportalen lønner det seg å lage en god profil inne på nettsiden. Her viser du hvem du er, hva du gjør og hva du drømmer om. Under lanseringen av nettportalen holdt avdelingsleder Frank Norbeck i Manpower et kort kurs i hvordan man skreddersyr sin egen cv. Han var klar i sin tale da han startet med å stille et spørsmål til alle i salen:

– Skjer dåkker mæ? Hvis dere ikke tør å være kreative og gi litt av dere selv, er det godt mulig at dere ikke blir sett når dere skal søke jobb, sier han. Gjennom sin jobb i Manpower leser Norbeck flere titalls cv-er om dagen, og da er det viktig at man skiller seg ut i mengden. Han oppfordrer studentene til å tenke godt igjennom hvordan man viser seg fram inne på Bridge.

– Det er viktig å lage en dynamisk cv. Du må være tydelig på hva du ønsker. Ikke vær redd for å si hva som er drømmejobben din, sier Norbeck.

Powered by Labrador CMS