Lederen for SiT tjener 1,5 millioner i året

I følge Studentsamskipnaden i Trondheims årsregnskap fra 2012 fikk daglig leder utbetalt over 1,5 millioner kroner i lønn og godtgjørelser.

Publisert Sist oppdatert

I 2011 var det rundt 30 000 studenter i Trondheim, SiT skal sørge for velferdstilbud til disse. Deler av inntektene som finansierer velferdstilbudene kommer fra semesteravgiften som alle studenter er pliktige til å betale.

Høy inntekt

Daglig leder i SiT Knut Solbers månedlige utbetaling utgjør nærmere 140 000 kroner. Ifølge SSB var en gjennomsnittlig månedslønn i 2012 på 39 600 kroner.

Solberg mener at lønnen hans ikke er et diskusjonstema.

– Jeg ble ansatt for ni år siden og takket ja til den lønnen som da ble tilbudt. Det er SiT-styret som har fastsatt lederlønnen, de er også ansvarlig for eventuelle økninger. Hvert år er det ny regulering på lønnen, akkurat som med alle andre jobber, sier Solberg.

Utover dette ønsker han ikke kommentere temaet nærmere.

Styreleder for SiT Lars-Erik Alstad Aas sier det ikke er opp til han alene å vurdere hvordan styret behandler lønnsspørsmålet. Han forteller at styret ikke er negativ til lønnsnivået til lederen.

– Daglig leder inngikk en avtale med med SiT da han ble ansatt. Hvert år er det en vurdering om man skal skal justere lønnen, sier Alstad Aas.

Varierende lønn

Daglig leder for SiT er ikke den eneste som har en høy inntekt. Administrerende direktør for Studentsamskipnaden i Oslo, Lisbeth Dyrberg, tjente ifølge SiOs årsoppgjør fra 2011 over 1,5 millioner kroner.

I kontrast til Trondheim og Oslo tjener lederne for studentsamskipnadene i Bergen og Tromsø betydelig mindre. Daglig leder for SiB tjente litt over 800 000 kroner, mens lønnen til lederen for SiTo ligger rett under 800 000.

Nestleder i Velferdstinget Vilde Coward syns det er vanskelig å svare på spørsmålet om lederlønnen.

– Det er snakk om mye penger, men det er en direktørlønn. Solberg er en veldig dyktig leder som bryr seg om jobben og studentene. Sånn jeg ser det er det den høye lønnen verdt det, sier Coward.

Dette får du igjen for semesteravgiften

SiT er ansvarlig for velferden til studentene. Ansvaret inkluderer bolig, trening, barnehage, kafeer, kiosk, og helse. SiT arrangerer også flere seminar og kurs kostnadsfritt for studentene.

– SiT jobber stadig med å forberede tilbudet til studentene. Et prosjekt som pågår nå er Andre Boller. Her ser vi på hvordan vi kan forberede tilbudet i kafeene og kioskene, sier Coward.

Powered by Labrador CMS