Mysteriet Arne er løst

I sommerferien forsvant plutselig Grønne Studenter sitt gratismatkjøleskap, Arne. Nå er han tilbake der han hører hjemme.

Publisert Sist oppdatert

Arne står på Gløshaugen, og ble satt opp som en protest mot dagens matkastingskultur. Her kan de som vil legge inn mat de har til overs eller mat de har funnet på dumpsterdiving. Kjøleskapet er åpent for alle som går forbi.

Fakta

Gratismatkjøleskap i Trondheim:


Privatpersoner har satt opp tilsvarende kjøleskap på Ila, Dragvoll og Svartlamoen. Her kan de som vil fylle opp med mat, slik at andre kan forsyne seg av det.

Grønne Studenter hadde fått tillatelse av NTNU til å ha kjøleskapet stående på Gløshaugen, men likevel forsvant kjøleskapet. Det var mange som spekulerte på hvor Arne hadde tatt veien, blant annet lurte Grønne Studenter-medlemmene på om noen forkjempere for matkasting hadde stjelt kjøleskapet.

Fakta

Fakta om Grønne Studenter:


Trondheim Grønne Studenter er Miljøpartiet De Grønnes studentorganisasjon i Trondheim. De er et forum for politisk utfoldelse for miljøbevisste studenter, og arrangerer møter for å øke kunnskap om- og interessen for miljø.

Kilde: www.trondheim.gronnestudenter.no.

Les også: Hvem har kidnappet Arne?

Utvist for dårlig hygiene

I høst ble Arne funnet i elektrosøppelet utenfor Stripa på Gløshaugen. Økonomiansvarlig i Grønne Studenter, Torstein Bolstad, har nå oppklart mysteriet.

– Han forsvant fordi han var skitten. Det hadde blitt puttet inn mat på starten av sommeren, som hadde råtnet i løpet av ferien. Derfor ble han kastet av NTNU Drift.

Bolstad forteller at de vasket han med klor og grønnsåpe, før de satte kjøleskapet tilbake på sin rettmessige plass i andre etasje på Stripa.

– Det var litt dårlig av oss, men nå har vi bedre rutiner. Nå har vi noen som følger med på når det trengs vasking, så vi passer på at mat ikke blir liggende.

Les også: Lyst på gratis mat?

Powered by Labrador CMS