Nakenbilder og kebabspising

Med snart 2000 følgere har snapchatkontoen ntnusnap tatt Trondheimsstudentene med storm. NTNU reagerer, og sier de forventer at NTNUs logo og navn fjernes umiddelbart.

Tekst: Inga Skogvold Rygg, Emil Flakk

TIPS OSS: Vet du noe mer om NTNUSnap? Kontakt oss på [email protected]. Alle henvendelser blir behandlet konfidensielt.

Kontoen fikk 500 nye brukere i løpet av onsdag den 11. mars. Torsdag formiddag rundet tjenesten 1000 brukere, og ved ettermiddagen nærmet den seg over 2000 brukere. Kontoen er promotert gjennom blant annet plakater på Gløshaugen.

Gjennom kontoen får man tilgang til en bilderull av alt fra sultne studenter som inntar kebab, til bilder av kveldens kupp eller invitasjoner til selskap av den mer intime sorten.

Mange av de innsendte bildene er øyensynlig tatt av studenter fra Gløshaugen, med tallrike bidrag fra Matte 4-forelesninger, kodesesjoner og ensomme kvelder på hybelen med havregrøt.

NTNU reagerer på navnebruk

Nestleder og nettredaktør Jan Erik Kaarø ved kommunikasjonsavdelingen til NTNU sier snapchatkontoen ikke er autorisert av NTNU.

– Vi synes det er bra at studenter er aktive i sosiale medier, og de må selvfølgelig gjerne dele bilder både fra studier og fritid. Men dette kan ikke gjøres med bruk av NTNUs logo og navn, sier han.

– Vi forventer derfor at de som står bak denne kontoen fjerner NTNUs logo og navn umiddelbart.

Dette er ikke første gang frilynte studenter bruker NTNU-merkevaren til egen virksomhet. I 2012 måtte en rekke populære videoer av nakne, mannlige studenter fjernes da de brukte NTNUs logo. Heller ikke da var NTNU begeistret.

– Inspirert av USA

Dusken.no har vært i kontakt med en av personene bak kontoen, som ønsker å være anonym. Det er flere som har vært med på prosjektet, som startet tidlig i mars. De har selv laget plakater og hengt opp på Gløshaugen ifølge vår kilde. Kontoen skal også ha blitt promotert på Facebook-sidene til en linjeforening, samt på Reddit (Merk: Dusken.no har ikke ansvar for innhold på eksterne sider).

– Vi så lignende kontoer fra USA, og tenkte: Hvorfor ikke NTNU?

Personen gleder seg over at kontoen har blitt så populær.

– Det er kjempespennende at så mange tar tjenesten i bruk. Og folk må gjerne fortsette med nakenbildene, så lenge det ikke blir for mye «dick pics».

På spørsmål om tjenesten lagrer bildene som kommer inn vil kilden først ikke kommentere, men presiserer senere at ingenting blir lagret.

Villig til å bytte navn

Duskens kilde påpeker at kontoen allerede har fått en advarsel fra Snapchat, men da ikke grunnet innholdet, men bruk av en bot (her: kode som automatiserer publiseringen av nye bilder som kommer inn).

– Vi ønsker å holde tjenesten gående så lenge som mulig. Det ville også vært trist om NTNU reagerte på vår bruk av navnet, og vi kan godt bytte navn hvis det er nødvendig. I mellomtiden får folk legge til NTNUsnap på Snapchat, sier han.