NTNU faller på universitetsrangering, igjen

NTNU faller atter en gang på lista over de beste universitetene fra Times Higher Education. UiO er landets beste.

Publisert Sist oppdatert

Times Higher Educations (THE) setter årlig opp ei liste hvor de rangerer verdens universitet etter utvalgte kriterier. De ser blant annet på forskningsartikler, internasjonalisering og samarbeid med det private markedet.

Etter å ha ligget i bolken blant de 251-300 beste universitetene i verden fra 2017-2018, falt NTNU til 301-400 i fjor, og har nå sunket til en plass blant de 401-500 beste universitetene.

Prorektor for forskning ved NTNU, Bjarne Foss, sier til Khrono at resultatene er lite hyggelige.

– Rangeringene er viktige, og blir aktivt brukt av de som er i akademia. NTNU er derfor ikke fornøyd med plasseringen på årets THE-rangering og det er ikke hyggelig å se at vi har falt på lista.

Les også: Studenttinget med klart nei til Honours-program

– Samtidig observerer vi at NTNUs plassering på de mest kjente rangeringene varierer mye. Det tydeligste eksemplet på dette er Shanghai-rangeringen der vi i år havnet i gruppen 101-150 blant verdens universiteter, sier Foss videre.

UiO ligger på 131. plass på THE-lista, men falt ned 10 plasser fra i fjor. Likevel er de ifølge THE fortsatt det beste universitetet i Norge, og det eneste norske universitetet blant de 200 beste. De er dermed også nordens 7. beste universitet, bak blant annet Karolinska Institutet, som rangerer best i Norden på 41. plass, og København Universitet som er 101. beste.

Norges arktiske universitet (UiT) ligger i samme bolk som NTNU blant de 401-500 beste, og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) ligger stabilt i bolken blant topp 501-600.

Les også: Trenger vi humanistene?

Powered by Labrador CMS