NTNU fraråder reiser i epost til studenter og ansatte

«Bli der du er» er beskjeden som gis i eposten lørdag morgen.

Publisert Sist oppdatert

– Vi arbeider hardt for å kunne ta opp igjen undervisningen for de aller fleste så snart det er mulig, i digitale kanaler. Som student bør du derfor ikke ta fri eller reise bort, men bli værende der hvor du er nå, skriver rektor Anne Borg i e-posten som ble sendt ut til alle ved NTNU lørdag morgen.

Kommentar: Ikke vurder å reise hjem fordi det kan bli kjedelig

Det er tomt på campus etter at NTNU valgte å avlyse all undervisning tidligere denne uka. Alle studenter er bedt om å ikke oppholde seg på campus, men det er fremdeles mulig å låse seg inn med adgangskort dersom man skal hente bøker, PC, eller andre personlige eiendeler.

Folkehelseinstituttet fraråder nå reiser med offentlig transport om mulig, og myndighetene ber alle om å avstå fra unødvenige fritidsreiser. Prodekan og professor på Det medisinske fakultet ved Universitetet i Bergen, Steinar Hunskår, uttaler til Studvest at han er kritisk til at studenter reiser hjem fra studiebyene.

– På en hybel kan en i stor grad bestemme egen tilværelse. I motsetning vil det å være hjemme med familie føre til mer sosialt liv og større omgangskrets. Det kan høres negativt ut, men vi ønsker å redusere smittepresset totalt, sier Hunskår til Studvest.

Digitale løsninger?

Videre skriver rektor i mailen at det nå legges til rette for digitale undervisningsformer. Studentene oppfordres til å følge med på emnesidene på Blackboard.

Tenk deg om før du bruker VPN: Økning i nett-trafikken skaper krøll for NTNUs IKT-tjenester

I tillegg varsles det om at planlagte eksamener i tidsrommet 16.- 20. mars kan bli avlyst, eller bli gjort om til hjemmeeksamen. Eksamener planlagt til fredag 13. mars ble avlyst.

– Fakultetene har fullmakt til å endre eksamensformen, utsette praksis og sensurfrist, skriver rektor.

Mens sensurfristen vanligvis er på tre uker, kan fakultetene nå altså utvide denne fristen med to uker dersom de finner dette nødvendig.