NTNUstory er historie

Den populære snapchaten er nå nedlagt. Innholdet ble for grovt, men nakenhet var aldri problemet. – Vi regnet med at folk skulle sende inn drøye ting, men ikke så drøyt.

Publisert Sist oppdatert

Dusken.no har blitt tilsendt en rekke bilder av en tilsynelatende bevæpnet person ikledd finlandshette, samt en blodig katt. Personen retter også våpenet inn mot sin egen munn på ett av bildene.

Morten Stulen har vært sentral i utviklingen av kontoen. Han forteller at han ble innkalt til avhør om bildene mens han var på Samfundet. Han avviste da å forklare seg, og ble derfor innkalt av politiet på nytt dagen derpå for å gi mer informasjon. Der overlot han passord og brukernavn til politiet, som nå undersøker den potensielle dyrevoldssaken.

– Vi er ikke skyldige i noe angående politisaken, understreker Stulen.

Populært prosjekt

Tidligere denne uken tok Snapchat-kontoen NTNUsnap byen med storm. Det lokale, ofte litt intime innhold sikret i løpet av kort tid over 2000 følgere. Boten ble programmert av datateknikkstudentene Lars Erik Fagernæs og Morten Stulen ved NTNU.

NTNU reagerte i løpet av kort tid på bruken av sitt navn. I 2012 måtte en rekke populære videoer av nakne, mannlige studenter fjernes da de brukte NTNUs logo.

Snapchat reagerte på sin side på bruken av bot, og tjenesten byttet navn til NTNUstory. Også denne kontoen fikk advarsler.

– Vi prøvde å variere med tilfeldige antall poster og lignende, men det fungerte til sist ikke, sier Stulen til Dusken.no.

Håper Snapchat lar seg inspirere

Morten Stulen forteller at det var gøy så lenge det varte, men at det er vanskelig å fortsette når noen misbruker en tjeneste på den måten.

– Vi legger nå ned prosjektet og lager heller en mindre tjeneste for linjeforeningen eller liknende.

Han har også en oppfordring til Snapchat.

– Det går ikke an å drive en slik bot uten å bli oppdaget. Behovet og interessen for en felles kanal er åpenbart der. Vi håper dette er noe Snapchat selv begynner å tilby, sier han.