Nye funn i Odin-saken

Nesten et år etter at Odin (18) forsvant sporløst i Trondheim sentrum, pågår fortsatt etterforskningen.

Publisert Sist oppdatert

Odin Andre Hagen Jacobsen (18) fra Skaun ble i november i fjor meldt savnet av familien etter at han ikke kom hjem fra en tur på byen i Trondheim sentrum.

I dag onsdag melder Adressa.no (bak betalingsmur) at politiadvokat Hans Vang i et møte med dem har lagt fram nye opplysninger i saken.

Gjenstander funnet ved Jonsvatnet

Ifølge Adressa.no skal politiet den 14. april i år ha fått melding om at det var funnet gjenstander som sannsynligvis tilhørte Odin ved Jonsvatnet i Trondheim.

– Om gjenstandene har ligget der i kort eller lang tid, kan vi ikke si noe om. Vi kan ikke utelukke at noen har plassert gjenstandene der, sier Vang til Adressa.no (bak betalingsmur).

Det siste livstegnet man har av Odin er overvåkingsbilder fra Fjordgata tatt mellom klokken 05 og 06 natten han forsvant i november 2018.

Tolv dagere etter at han forsvant, meldte Adressa.no at det ble funnet eiendeler på Brattøra i Trondheim som kan tilhøre Odin.

Nye videofunn

Etter funnet av gjenstander på Brattøra, ble ifølge Adressa.no Trondheim havns datasystem og kameraer mer interessante i etterforskningen. Dette har ført til funnet av tre korte videosnutter som politiet mener kan være Odin.

– Videoene viser at han går utover mot enden av piren. Vi ser ingen andre personer som følger etter, men vi kan likevel ikke utelukke at det er andre der, sier Vang til Adressa.no.

Disse videoene skal være fra 05:56 og 06:01 den dagen han forsvant, altså etter at han ble observert i Fjordgata samme natt.

Foreldre ved NTNU

Da Odin ble meldt savnet, gikk det også ut melding på Innsida.no der man ba om tips i saken, da den savnede er sønn av to ansatte ved NTNU: professor Ingunn Hagen ved Psykologisk institutt og førsteamanuensis Dan Yngve Jacobsen ved Institutt for pedagogikk og livslang læring.

Det ble i november 2018 foretatt søk både i Nidelva og i sjøen både med båt og dykkere, men uten å finne tegn til den savnede.

Politiets beskrivelse av den savnede: Odin er 188 cm høy, med normal/slank kroppsbygning og halvlangt, blondt hår. Han hadde på seg en sennepsgul dunjakke med burgunder hettegenser under, mørk bukse og svarte skatesko.

Les også: UKA ville unngå å framstå som hyklere – forsøkte å legge føringer for debatten.