Nytt NTNU og nye fakulteter

Flere av fagområdene på nye-NTNU kan få sitt eget fakultet etter sammenslåingen

Publisert Sist oppdatert

Når Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST) Høgskolen i Ålesund (HiÅ) og Høgskolen i Gjøvik (HiG) skal fusjoneres med NTNU, kan vi forvente oss en reorganisering av det faglige slektskapet, melder Adresseavisen.

Ønsker seg et økonomifakultet

En arbeidsgruppe har undersøkt alternativene, og sitter igjen med to hovedmodeller. Den ene er en smal løsning med fem fakulteter, den andre er en bred løsning med åtte. I den bredere modellen vil fagområdene for Økonomi og ledelse, Helse- og sosialfag, Naturvitenskap, IT og matematikk og Medisin også bli egne fakulteter. Særlig økonomene har vært svært positive ti en slik reorganisering.

– Et eget fakultet betyr med samarbeid på tvers mellom miljøene, og vil være mer attraktivt både for studenter og ansatte. Fakultetet for “buisness og management” er en vanlig organisering ved universiteter rundt om i verden, sier dekan Espen Gressetvold ved Handelshøgskolen i Trondheim, HiST til Adresseavisen.

Det er for det meste enighet om de nye fakultetene. og både IT-miljøer og helse- og medisinmiljøer stiller seg positive til nye fakulteter. Det er kun i lærermiljøene det er splid om reorganiseringen. Lærerutdanningene på HiST ønsker et eget fakultet, mens lærer- og lektorutdaninngene ved NTNU drar i den adnre retningen.,