Ryde rider igjen i Trondheim

El-sparkesyklene har returnert til byen, men med noen endringer siden sist.

Publisert Sist oppdatert

Sist lørdag var el-sparkesyklene tilbake i byen. For et halvt år siden vakte den nye transportmetoden mye debatt, og det er siden den gang kommet flere reguleringer. Den 4. februar ble det bestemt at visse områder i sentrum skal ha en maksfart på 5 km/t, noe Espen Rønneberg, daglig leder i Ryde, kan bekrefte.

– Det er, per nå, to soner med hastighetsbegrensning, Trondheim Torg og Nordre gate. Sparkesyklene vil automatisk stille seg inn til en lavere hastighet.

Ikke alle på Jodel synes det er en god ide med Ryde.
Ikke alle på Jodel synes det er en god ide med Ryde.

Dårlig timing?

Nå, midt i korona-pandemien, er det over 60 sykler tilgjengelig i Ryde-appen.

Rønneberg forteller at de har planer om å fortsette driften i Trondheim utover våren. Ryde forteller også Adresseavisen at de desinfiserer syklene hver gang de blir tatt inn. I tillegg oppfordres det til å bruke hansker, for å begrense smittefaren.

Men er det ikke best at folk bare blir hjemme?

– Jo, det er jeg helt enig i. Samtidig er det folk som uansett er nødt til å forflytte seg i byen, folk som skal hente medisiner, folk som skal til sykehuset eller har andre nødvendige ærend. Vi kan ikke stenge ned hele samfunnet men anbefaler å til enhver tid å følge gjeldende råd fra FHI.

Ryde deg frisk?

Muligens vil el-sparkesyklene slå an fremover, som et alternativ til annen transport. For som en Jodler uttrykker det:

Og kanskje kan det hele best oppsummeres slik: