Stø kurs for Flowstick-gründerne
Venture Cup-vinnerne gjør Flowstick klar til produksjon og salg, og leter etter flere studenter som vil bidra til prosjektet.
I oktober gikk Eirik Husby Dyrseth, Julie Bauge og Lars Flesland fra NTNU av med seieren i årets Venture Cup, en forretningsidékonkurranse for unge gründere. Vinnerkonseptet var en stabilisator for Gopro-kamera. Seieren kom overraskende på Flowstick-teamet.
– Vi så på de andre deltakerne som nesten uovervinnelige. En av de andre gruppene hadde for eksempel et verktøy for å avdekke gulsot hos barn i Afrika, mens vi utvikler en kamerastabilisator, så vi trodde ikke vi kom til å trekke det lengste strådet. Det var veldig gøy, sier Dyrseth.
Fra prototype til produksjon
Med seier i både regional- og nasjonal finale av Venture Cup, fikk Flowstick en knallstart. Nå er gründerne fullt motiverte til å fortsette å gjøre Flowsticken klar for salg. Tiden etter Venture Cup har de brukt på produktutvikling- og testing, blant annet med det norske jibbelandslaget på Nor Freeski i Østerrike for noen uker siden.
Etter nyttår skal de legge ut Flowstick på folkefinansieringsplattformen Kickstarter, der alle som vil kan spytte inn penger for å få ideen ut i live. På planen framover står også å få Flowsticken ut på sosiale medier, å vise fram produktet på ISPO 1 - Europas største messe for sports- og utendørsutstyr, og sist men ikke minst, å begynne produksjonen.
Hva står igjen før produktet er salgsklart?
– Vi må ta produktet fra prototype til produksjon. Nå har vi en prototype som fungerer som den skal, men som ikke ser særlig bra ut. Vi må få den til å se fet ut, estetikk er viktig, sier Dyrseth.
Hvis alt går etter planen skal Flowstickene selges på nett i 2017.
Rekrutterer studenter
Bauge og Flesland, som begge går på Entreprenørskolen, driver forretningsideen og finansieringen. Da behovet meldte seg for noen som kunne utvikle og lage Flowsticken, ble Dyrseth, som går undervannsteknologi, med på teamet. I disse dager rekrutteres nye studenter til prosjektet.
– Vi trenger mange nye folk til programmering, kybernitikk, folk med peiling på sosiale medier og nettsideutvikling, design. De som er interessert kan komme innom kontoret vårt på Gamle fysikk på Gløshaugen.
Nå håper Dyrseth at han har skapt sin egen arbeidsplass til han er ferdig med masteren i undervannsteknologi til våren.
– Det er sterk konkurranse, og vanskelig å vite om man får det til eller ikke. Det blir nok luselønn til å begynne med, men det er bedre å ha luselønn og jobbe med noe som er artig, enn å ha god lønn og jobbe med noe som er kjedelig, sier Dyrseth.
Laget for adrenalinjunkies
Flowsticken er laget for adrenalinsultne kunder, en kundegruppe som ikke tilfredsstilles av dagens gopro-stenger.
– Vi er selv en del av dette miljøet, og vi merket at kvaliteten på de tidligere gopro-videoene ikke var god nok. Dette måtte løses, forteller Dyrseth.
Flowsticken gjør at stangen og kameaet kan beveges i høyt tempo, uten at det skapes vibrasjoner i videoen. Dette skyldes at bildet stabiliseres av motorer ved siden av og bak kameraet, samt av en sensor bak kameraet.
– Vårt produkt holder kameraet i ro, noe som gjør at det blir et profesjonelt preg på bildene når man kjører snowboard, står på ski og løper i skogen. Stangen er robust, vanntett, og den tåler juling. Den kan taes med overalt, som folk nå gjør med gopro-kameraet, forteller Dyrseth.