Styrerepresentant: Kim Allgot

Går femte året på Energi og miljø ved NTNU, og valgte å stille til styret på grunn av fusjonen.

Publisert Sist oppdatert

Hvorfor ønsket du å stille til valg til NTNU-styret?

– Jeg bryr meg veldig mye om NTNU og utdanningene, og synes det er viktig å prøve å bidra med det jeg kan. Egentlig var jeg veldig klar for å bli ferdig med studiet og begynne å jobbe, men så dukket det opp en spennende fusjon, og muligheter for å lære mye for min del.

Hva er kampsakene dine?

– Jeg har ikke noen spesielle kampsaker. Veldig mye er kastet opp i lufta i forbindelse med fusjonen, og mange er usikre på hva som skjer. Man må bruke denne muligheten til å gjøre endringer, men det er viktig å tenke seg om før man haster gjennom alt for mye nå.

Hvordan vil du gjøre det?

– Jeg vil prøve å sette meg godt inn i saker på forhånd av styremøtene, og å være mye rundt. HiST kjenner jeg forholdsvis godt, men jeg ser veldig fram til å bli bedre kjent med Gjøvik og Ålesund, og å få litt mer av perspektivet fra de ansatte.

Så du vil prøve å ha perspektivet til alle?

– Ja. I styret er du valgt inn fra en bestemt velgergruppe, men oppgaven er å tenke på hele NTNU. Man må se sakene i sammenheng med hvordan de for eksempel funker for de ansatte, og ikke bare studentene. Og motsatt.

Årets valgoppslutning lå på 12,9 prosent. Hva vil du gjøre for å øke stemmegivningen?

– Fra 1. januar eksisterer ikke de tre høyskolene lenger, og da vil jeg tro folk blir litt mer engasjert. Det er snakk om ny fakultets- og instituttstruktur, og bare det at det blir mye diskusjoner rundt dette kan hjelpe. Jeg vil prøve å være tilgjengelig, og kanskje provosere litt noen ganger. Det er vanskelig å se sammenhengen mellom hva en studerer, og det som skjer i styret eller i Studenttinget. Jeg vil prøve å gjøre ting litt mer oversiktlig for den jevne student.

I fjor stemte studentrepresentantene for storfusjon, mot det flertallet av studentene ønsket, og mot representantene for de ansatte. Hva mener du om denne saken?

– Hva jeg mener om den er egentlig ikke så farlig, fusjonen vil uansett skje fra 1. januar. Jobben vår framover er å få den til å bli best mulig. I fjor brukte studentrepresentantene ekstremt mye tid hos studentene, de ansatte, forskerne, og de administrativt ansatte i forkant av styremøtet. Det kan nok stemme at flertallet av studentene var i mot, men jeg tror ingen hadde brukt så mye tid på å sette seg inn i de forskjellige perspektivene som representantene.

Så akkurat det at de stemte mot så mange, er det greit?

– Jeg syns det. Det er vanskelig å si om det er greit eller ikke, for det er ikke en folkeavstemning. Du har valgt inn noen representanter som du mener er skikket til å ivareta dine interesser, og de gjorde den vurderingen at det beste for NTNU på sikt var fusjon.

«Aldri noensinne har det vært så stort engasjement rundt studentpolitiske saker,» sa Maria Honerød til Universitetsavisa(UA). Hvordan vil dette engasjementet påvirke din utførelse av vervet?

– Det gjør at det blir mer press, rett og slett. Vi sitter ganske utsatt til, kanskje særlig som studentrepresentanter. Vi og representantene for de midlertidig ansatte kommer inn i styret for å sitte fram til sommeren 2017, så du må klare å få en viss legitimitet ganske fort. Det kan bli utfordrende, men jeg tror det blir gøy.

Les om de to andre styrerepresentanten, Dennis Bogen og Ingvild Sørlie, og om styrevalget og den dårlige oppslutninga.