Ti personer søker stillingen som NTNU rektor

Dette er søkerne som vil bli sjefen over alle sjefer på NTNU.

Publisert Sist oppdatert

Søknadsfristen for stillingen gikk ut fredag 11. oktober. Nå er det klart hvem som ønsker å bli NTNU-rektor. Blant søkerne finner vi blant annet Anne Borg, Monica Rolfsen og Dag Rune Olsen. Danske Per Michael Johansen, som er rektor ved Aalborg universitet, har også søkt jobben. Johansen har vært Aalborg-rektor siden 2014 og er opprinnelig fysiker, skriver Universitetsavisa.

Blant søkerne er det tre kvinner og sju menn, det er Universitetsavisa som har fått innsyn i søkerlista. Der finner du Syed Toqueer Akhter (52), Thorbjørn Gaarder (64), Anne Borg (61), Per Michael Johansen (59), Rudranarayan B (31), Monica Rolfsen (53), Dag Rune Olsen (57), og Tor Grande (56). I tillegg er det to søkere unntatt offentligheten informerer UA om.

Konstituert rektor Anne Borg var tidlig ute med å annonsere at hun kom til å søke på stillingen. Dekan Monica Rolfsen sa også at hun kom til å søke i god tid.

Tidligere i prosessen forsøkte styremedlem Aksel Tjora å løfte opp en diskusjon rundt et potensielt valg av rektor. Dette ble nedstemt av NTNU styret.

Powered by Labrador CMS