Obligatoriske konsertscener å besøke i Trondheim

Konserter er noe man må få med seg som student, og her er en samling konsertscener det er verdt å besøke.

Publisert

Uansett hvilken sjanger du liker best, kan du regne med å finne den konserten som passer deg på et av disse stedene. Samfundets konsertscener kniver nemlig mot mange gode og varierte scener rundt om i Trondheim.

Tyven

Dronningensgate 11 

KRIMINELT HYGGELIG: Med et innbydende lokale er Tyven et sted som garanterer god stemning.

I Midtbyen er det kort til alt. Kort til buss, nach og mellom ølrundene. Tyven er verdig et innslag på pubkrabbing eller som enkeltstående helaften. Gjestene kan boltre seg med sigarett i bakgården, på dansegulvet, i sittegrupper eller foran en kombinert DJbod og svært køsulten bar. Alt er fordelt på en stor og hjørnete førsteetasje. Hva gjelder klientellet er det et eklektisk og søkende publikum som stadig vender nesen ned i drinklisten på Tyven. Her kan du smake husets vri på kjente klassikere og nyte et bredt utvalg lokal pils på tapp. Mer enn én gang har ambisiøse natteranglere innsett at fire «Music sounds better with Yuzu» faktisk holder. 

Helgen starter alltid tidlig på Tyven. Klubbscenen er av den noe mer eksperimentelle sorten. En kan forvente et større innslag funk, orientalsk og disco, selvsagt med en dæsj notorisk base i husmusikken på toppen. DJer av nasjonal kaliber bryner seg på vinylmiksing og livesampling av den gamle skolen. Det er ofte vanvittig bra. Det avholdes rikelig med konserter. Tyven er uløselig sammenvevd med gjengen i Trondheim Konsertkollektiv. Man finner både indie og rock, men i førersetet sitter jazz og disco. Blant stamartistene finner vi den lekne Ora and the Molecule, som har frekventert DJ-disken i lang tid.
– Olaf Alexander Styrmoe

Antikvariatet 

Nedre Bakklandet 4

Hvis du finner deg ved Bakklandet og er tørst etter en øl og god stemning, er Antikvariatet den rette plass. Antikvariatet er en jovial bar plassert rett ved siden av Gamle bybro. Plassen overrasker med to ulike barområder og byr på koselige uteplasser til de fine sommerdagene. Har du med deg en firbent venn trenger du ikke bekymre deg. Det er lov å ha med hund både på ute- og inneområdene. På Antikvariatet har du muligheter til å oppleve opptredener i ulike variasjoner. Fra standup til konsertopptredener. 

Det er masse artig å få med seg hver uke. Du har også sjansen til å opptre selv på Antikvariatet. Hver søndag er det åpen scene og alle kan melde seg på.  Her kan det forventes alt fra A til Å av det som angår opptredener. Der musikken angår er det mye jazz, indie, folk, samt subsjangere av disse, som spilles både på scenen og på stereoanlegget. Antikvariatet er den perfekte plass for deg som søker god stemning og god øl. De mange arrangementene er en stor bonus og gir plassen et sjarmerende preg.
– Tuva Stenvik

LES OGSÅ: Slik bruker utestedene lydnivået for å lure deg

Lokal klubb og Lokal scene

Dronningens gate 12 

LETT Å SE: Det er vanskelig å gå forbi Lokal uten å legge merke til inngangen.

Under et skinnende gult skilt langs Dronningens gate ligger en av Trondheims mest barer, hvor det er mulig å nyte både gyllent øl og gyllen musikk i godt lag. Lokal klubb og Lokal scene har holdt koken siden 2018 og tilbyr et kjærkomment avbrekk fra studiehverdagen med sitt svært varierte musikalske program. Lokal er nemlig ikke kun en bar, men en troika av musikklokaler hvor både bar, scene og klubb ligger under samme tak. Scenen er stedet for deg som ønsker å oppleve en forrykende konsert med favorittartisten din, enten det er folk, indie eller reinspikka rock. 

En ekstra bonus er at det er kort vei til ølbaren, og et barkart som lokker med alt fra IPA-klassikere til lokale pokaler som Austmann og Monkey Brew. Klubben er det svette, dunkende hjertet av Lokal hvor nasjonale og internasjonale DJ-er serverer ferske sett hver helg. Her kan du la deg forføre av hypnotisk techno, stemningsfull house eller breakbeats som tredobler hjertefrekvensen, med saftige innslag av hiphop, UK bass og jazz. Det blir stadig lansert nye arrangementer, så det er absolutt verdt å svippe innom facebooksiden til Lokal for å holde seg oppdatert på det som skjer. Finner man noe interessant, er det bare å ta med seg gjengen ut på byen for en fornøyelig aften med livemusikk og tappet øl i verdensklasse.
– Martin Holst Lindheim

Vuelie, Nybygg

Elgeseter Gate 1 

Vuelie er Studentersamfundet i Trondhjem sin nye intimscene. Nå som nybygg åpnet i august, opphørte Knaus som konsertsal. Dermed har konseptet Knaus 23:59 forsvunnet, men det blir erstattet av intimkonserter på Vuelie. Knaus 23:59 gikk ut på å ha gratiskonserter med mindre artister fra rundt omkring i Norge hver fredag og lørdag klokken 23:59. Scenen har bydd på mange unike konserter med et bredt spekter artister. Tidligere artister inkluderer blant annet Karpe og DumDumBoys. Knaus har bydd på en unik mulighet til å snuble over en solid konsertopplevelse helt gratis. Ved åpning av nybygg har lokalet som tidligere var Knaus et annet formål, mens Vuelie viderefører et likt konsept. Den nye scenen rommer i overkant av hundre personer. I tillegg byr det nye lokalet på bedre akustikk, ventilasjon, og servering rett utenfor.
– Andreas Johnsen

LES OGSÅ: Tre madrasser fikk kunstpris 

Verkstedhallen og Lobbyen

Strandveien 29 

Ser du etter en gunstig og unik konsertopplevelse? Da er det på tide å ta en tur innom Verkstedhallen og Lobbyen. Verkstedhallen og lobbyen er to sammenslåtte lokaler til bruk for konserter, opptredener og seminarer. Med sitt særegne, røffe preg føles lokalene som en frisk pust sammenlignet med de gjennomsnittlige lokalene du ellers kan finne liggende rundt i Trondheim. Lokalene har tidligere blitt brukt som bilverksted, noe som fortsatt skinner gjennom og gir byggene en grov og sjarmerende aura. På denne måten blir lokalene mer unike, noe som gir konsertopplevelsen et ekstra spark. Det er mange ulike artister som tar bruk av Verkstedhallen og Lobbyen. Lokalene har et tydelig flertall av rockekonserter. Det kommer likevel både store og små artister som spiller alt fra folk til pønk.
– Tuva Stenvik

Ringve Musikkmuseum

Lade allé 60 

Ringve Musikkmuseum er stedet for deg med et litt videre syn på konserter. Litt utenfor sentrum, ute på Lade, finner man det idylliske stedet Ringve. Omringet av en nydelig botanisk hage, som egner seg ypperlig til å senke pulsen i en hektisk studenthverdag, finner man Ringve Musikkmuseum i et ærverdig og vakkert gammelt hus. Hver søndag er det søndagskonsert med både velkjente og mindre kjente musikere fra alle sjangre. På disse konsertene kan man oppleve alt fra folkemusikk med hardingfelespill til jazz med både få og mange instrumentalister. Dette er intime konserter som byr på et variert repertoar og unike musikkopplevelser i mange sjangere. En tur til Ringve for en litt annerledes, og muligens roligere, konsertopplevelse anbefales. 

Om du er aldri så lite interessert i musikk vil du uansett få et godt utbytte av museets utstillinger. Med over 2000 instrumenter samlet fra alle hjørner av verden, og med daglige omvisninger med omvisere som spiller på historiske instrumenter vi i dag sjeldent hører toner fra, er museet i seg selv verdt et besøk. Musikken de fremfører i omvisningene sine er ikke alt Ringve har å by på, for museet står ukentlig for flere intime konserter. Konsertene som blir holdt blir fortløpende publisert på museets egne hjemmesider.
– Mille Eftang Meinich

Moskus

Olav Tryggvasons gate 5 

STEMNINGSFYLT: Ikke la deg skremme av en sjenert utside når innsiden byr på utsøkte opplevelser.

Langs Olav Tryggvasons gate, like før Midtbyen blir til Bakklandet og Møllenberg, ligger en selverklært utpost for pilsner, vin og sang. Siden 2012 har Moskus vært stedet å dra for americana, folk og rock i verdensklasse. På konsertkvelder kan man forvente gitarmusikk over en lav cowboysko, ofte lokal, men gjerne internasjonal. I tillegg tar studioet i kjelleren opptak av konsertene. Om du skulle ønske du kunne gjenoppleve konsertmagien, gir Moskus deg gode odds. Ellers er det et koselig krypinn der kvalitet er i fokus. Lokalet fylles av en godt utstyrt bardisk, blant annet med en Guinness-tapp det går gjetord om, vinylplater oppetter veggene og et hifianlegg få andre forunt - her er det knapt nok plass til gjestene. Er du tidlig nok på plass til å kapre deg et Moskus-bord, vil du befinne deg i mer voksne omgivelser enn en vanlig kveld på Samfundet. Med høy bart- og skinnjakkefrekvens er det gode muligheter for en helaften preget av avslappet stemning, god drikke, skrønehistorier og kvalitetsmusikk. Det nærmeste man kommer akseptabel kebab i Trondheim ligger vegg i vegg, så med nattmaten i klypen kan man sjangle fornøyd hjemover fra Moskus.
– Simon Torsvik Thingnes

LES OGSÅ: En høst du kan banne på gir deg skallebank 

Powered by Labrador CMS