Debatt:

Over skyene er himmelen alltid blå

Med en høst full av usikkerhet, er det lett å glemme at man også skal nyte studietiden til det fulle.

Publisert Sist oppdatert

Dagene nærmer seg studiestart, og en mørk sky preger horisonten. Jeg husker tilbake til min egen tid som ny student i byen. Folk sto oppå hverandre for å fikse studentkort, stands hvor enn man snudde seg, og stressa studenter som ble bombardert med informasjon om alt man kunne engasjere seg i. På immatrikuleringen var gressplenen på Gløshaugen dekket i et hav av håpefulle og kanskje litt nervøse studenter. Sånn blir det ikke i år. Vi går inn i et semester preget av usikkerhet.

Noe man ofte hører om som ny student i Trondheim, er den fantastiske frivilligheten bartebyen har å by på. Denne frivilligheten har dessverre også fått kjenne på konsekvensene av korona. Man har måttet avlyse arrangementer, stenge ned aktivitet, og gått på store økonomiske tap. Likevel så har engasjementet stått sterkt, og det har vist seg at frivilligheten også har kunnet tilby mye alternativt gøy. Karantene og isolasjon ble ikke så kjedelig når man kunne henge på linjeforeningskontoret virtuelt på Minecraft, ha hjemmetrening med NTNUI, høre på livestreamet konsert fra studentkor og mye mer. Med denne erfaringen i bakhånd, står frivilligheten klar for å takle høstens utfordringer. Du skal være sikker på at de gjør alt de kan for å kunne tilby den best mulige opplevelsen for deg og dine medstudenter.

Det kan være mange tanker som surrer i hodet som ny student. Man skal ordne ting til hybelen, få seg venner i fadderperioden, og sette seg inn i en haug med pensum. Man skal ta et steg videre og gå inn i en ny hverdag. En hverdag som i år er fylt av usikkerhet. Blir undervisningen heldigital? Må jeg gå med maske på campus? Kan jeg komme på middagsbesøk hos venner? Det er lett å miste motet i alt kaoset, men du må vite at du ikke står alene. Studenten ved siden av deg har nok mye av de samme tankene. Bruk denne situasjonen for å bryte isen, og start en samtale. Kanskje dette blir begynnelsen på et livslangt vennskap.

Jeg vet det er vanskelig å ikke vite hvordan ting kommer til å bli, men du må ikke la usikkerheten stoppe deg fra å ha det gøy. Ta en pust i bakken, se opp på alt det spennende som skjer rundt deg, og nyt hva studiebyen Trondheim har å by på. Det finnes utrolig mye man kan være en del av, selv under høstens trøblete omstendigheter. Grip sjansen! Det er tross alt ikke bare fag og forelesninger som gjør deg til en student.