FORRIGE VALGVAKE: I 2016 var det ikke pandemi og mange hadde tatt turen til Storsalen.
FORRIGE VALGVAKE: I 2016 var det ikke pandemi og mange hadde tatt turen til Storsalen.

Samfundet søker om utvidet åpningstid til valgvake

Om Samfundetstyret får det som de vil, kan årets valgvake vare helt til kl. 06.00.

Publisert Sist oppdatert

Studentersamfundet har søkt om utvidet åpningstid natt til 4. november i anledning presidentvalget i USA.

– Planen er å arrangere en valgvake i Storsalen, hvor presidentvalget blir streamet på storskjerm, forteller samfundetleder Karen Mjør.

Utesteder i Trondheim har vanligvis ikke lov å ha åpent lenger enn til kl. 04.00. Samfundet har sendt en søknad til Trondheim kommune om å få utvidet denne til kl. 06.00. Begrunnelsen er at valgresultatet trolig ikke vil være klart innenfor Samfundets vanlige åpningstid, står det i saksdokumentet sendt til kommunen. Søknaden gjelder ikke skjenkebevilling, som stenger kl. 02:00 som vanlig.

Søknaden er ikke innvilget enda, men Mjør er håpefull over at den blir godkjent. Hun forteller at kommunedirektøren er positivt innstilt til søknaden, og at den forhåpentligvis blir innvilget i løpet av kort tid.

I 2016 hadde Samfundets valgvake 400 studenter tilstede. Til kontrast vil det i år være en makskapasitet på 200 stykker, som er den vanlige begrensningen i Storsalen i henhold til smittevern. Det vil være en stream av presidentvalget, mens det blir samfundsmøte og paneldebatt om valgkampen uken etter valgvaken.