PRIDE: Studentene fylte gatene med god stemning og regnbueflagg for å feire Pride.

Glade studenter fylte Trondheims solfylte gater for å feire kjærligheten

Det var duket for folkefest da Trondheim pride gikk av stabelen lørdag formiddag. Mange tok turen og feiret kjærligheten mens solen skinte.

Publisert Sist oppdatert

Sommerværet var tilbake og kom akkurat i tide for årets Pride-parade. Byen var fylt av musikk og regnbueflagg så langt øyet kunne se. Studentene var selvsagt til stede og fylte byen med liv og energi.

UKA-25: UKA-sjefen Selma Lindseth Lindeman og PR-sjef Signe Borg stiller gladelig opp i Pride-parade.

Sjefen for UKA 25, Selma Lindseth Lindeman, hadde også tatt turen sammen med resten av styret til UKA. Hun trekker fram at det er en fin mulighet for å feire kjærligheten, og at det er veldig gøy å være en del av paraden.

– Vi er ikke så mange som er en del av UKA enda, men vi stiller sterkt likevel, og har nesten fullt oppmøte som er kjempebra, sier Lindeman.

Skulle ønske flere ansatte møtte opp

NTNU-rektor Tor Grande var en av de som hadde tatt turen for å delta i paraden. Han trekker fram viktigheten av å delta i en slik parade, spesielt med tanke på fellesskap og mangfold. 

REKTOR: Tor Grande synes det er flott å stille opp og feire kjærligheten.

– Det er utrolig bra at så mange studenter har tatt turen for å være med å feire kjærligheten, sier Grande. 

Grande skulle ønske flere ansatte hadde tatt turen for å feire, men legger til at de trolig befinner seg andre steder i toget.

Ikke ta det for gitt

Studentene Marie Agnethe Pihl, Viktoria Arnesen og Anne Eggum var noen av de som hadde tatt turen. For anledningen hadde de tatt på seg blomsterkrans i regnbuens farger. 

FARGERIKE: (f.v.) Marie Agnethe Pihl, Viktoria Arnesen og Anna Eggum mener det er viktig å stile opp på Pride-feiringen.

– Det er viktig å møte opp å feire kjærligheten, men man kan ikke ta for gitt at det er mulig å være med på slike feiringer, sier Pihl.

Flere andre studenter hadde også tatt turen, blant annet Marte Konstanse Torgersen og Hanna Kjelland. De satte pris på det gode oppmøte i toget og at så mange tilskuere hadde tatt turen.

De to studentene er ikke fremmede for en Pride-feiring. Tidligere har de deltatt både i Berlin og i Oslo

KJÆRLIGHET: (f.v.) Hanna Kjelland og Marte Konstanse Torgersen nøt finværet og den gode stemningen.

– Pride-paraden her i Trondheim er litt roligere enn den i Oslo, men det er uansett gøy at så mange tar turen, avslutter Kjelland.

Viser sin støtte

Det er langt ifra kun unge studenter som har møtt opp for å vise støtte til Pride.

En familie bestående av mor, far og bestemor holder opp et stort skilt med ordene «stolte foreldre» påskrevet med store bokstaver. De kan fortelle at de har et barn på 15 år som går i Pride-toget.

– Vi elsker å være her, men er litt usikre på om 15-åringen er like glad for det, sier mor Marte Heiskel spøkefullt.

VIKTIG BUDSKAP: Disse to foreldrene hadde laget et skilt til støtte for pride.

 LES OGSÅ: Mener Sit er for dårlig til å markedsføre psykisk helsetilbud

Powered by Labrador CMS