Definisjonen av sløvhet

To Xanax holder kanskje til en konsert for Lil Pump. Ti blir for mye.

Publisert Sist oppdatert

For et år siden forutså jeg at tre rappere fra SoundCloud-rapscenen i Florida sine karrierer kom til å eksplodere. Jeg traff på to av dem. I dag ligger en av dem i graven, mens den andre står på scenen på Marinen. Å gå fra debut-album til internasjonale konsertscener på under et år er svært imponerende. Mange vil nok si at det er på grunn av hiten «Gucci Gang», men kun det er ikke nok til å utmerke seg i den mest mettede scenen i hiphop-verdenen, SoundCloud-rappen. Det trengs litt mer. Nå gjenstår det å se om Lil Pump kan vise at han har det.

Les også: Samiske ISÀK leverte en solid åpning av festivalen.

Showet starter med et DJ-sett med låter fra mer kjente artister. Publikumsmengden er ikke på topp enda, og jeg hører blant annet «Peekaboo» av Lil Yachty når vi er ti minutter inn i settet. Etter 20 minutter har en gjesteartist møtt opp og leverer tre låter, hvor han virker mer opptatt av å hype opp seg selv fremfor tittelartisten. Til lite nytte, og uten å introdusere seg selv. Med 25 minutter igjen av den avsatte tiden begynner jeg å bli bekymret. Med en artist så full av potensial føles det mer som en forpliktelse at jeg står her, framfor en glede.

Showet starter endelig etter halvparten av tiden har passert, og Lil Pump kommer ut på scenen med låta «I Shyne». «D Rose» følger opp med en svak levering av en slik god låt, og bidrar ikke til å dra opp stemningen etter den svakeste oppstarten jeg har sett.

Les også: Rolling Blackouts Costal Fever skuffet vår anmelder.

På «Iced Out» er Lil Pump akkurat der han burde være med god entusiasme fra scenen, og med skarpe vers. Som det eneste høydepunktet føler jeg meg svindlet når jeg har ventet på dette i 40 minutter. «Boss» holder det gående, og låten som skulle toppe konserten, «Gucci Gang», skaper den dårligste moshpiten jeg noengang har sett. Pump har stelt seg opp bak DJ-bordet, og hele opptredenen henger på hypemannen fra starten av konserten.

«Esskeetit» runder av konserten, og DJ-en hevder at Pump har bursdag i dag, noe som etter nærmere analyse viser seg at er i morgen, men han drar likevel i gang bursdagssang. Jeg drar. XXXTENTACIONs «Look At Me» dundrer i bakgrunnen. Han fortjener en bedre heder. Jeg trekker tilbake min påstand om at Lil Pumps karriere kommer til å ta av. Hvis dette er standarden vi vil se framover, eksploderte den fort, og brant ut.