Sterk festival-stand up fra Tusvik og Tønne

Med friskt Trønder-harselas overbeviser duoen om at stand-up kan fungere også på musikkfestival.

Publisert Sist oppdatert

Utkledd som henholdsvis Robyn og trønder-helt Chand entrer Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne scenen, klare for å underholde Pstereo-publikummet. Festivalen har i år tatt det noe ukonvensjonelle valget å satse på stand-up, og flere av landets mest populære komikere blir å se på Pstereo i løpet av helga.

Innledningsvis stiller jeg med sunn skepsis til stand-up på musikkfestival. Duoen, som i over fem år har tronet på toppen av podcast-Norge med sin mildt sagt frittalende stil, overbeviser heldigvis om at joda, dette kan så absolutt fungere live på musikkfestival. For faste lyttere av podcasten Tusvik & Tønne er deler av materialet som fremføres kjent fra før, men mesteparten er heldigvis spesialsydd for Trondheim og Pstereo.

Foruten godlynt "mobbing" av diverse typer festival- og konsertgjengere, leverer de to frisk harselering med diverse aspekter av Trønder-kulturen, slik som Nord-Trønderes hang til unødvendige dobbelt-konsonanter. Det er kanskje ikke den mest originale stand up-tematikken noen har hørt, men når man skal underholde i en setting hvor publikum ikke har betalt utelukkende for å se deg, og ikke nødvendigvis er fans på forhånd en gang, er valget både forståelig og smart. Og viktigst av alt, det er stort sett veldig godt, skarpt, og profesjonelt levert.

Les også: – Bigbang skaper stort engasjement blant publikum etter en lengre pause fra studio.

Etter en litt rotete start sitter så godt som samtlige vitser svært godt utover i showet. Publikum ler når vi skal le, og til og med applausen sitter rimelig løst mot slutten. Når Tusivk & Tønne takker for seg til et lydopptak av (bokstavelig talt) vinsjer på kaia, er det ikke mange misfornøyde ansikter å spore foran Veitascenen. Stand-up på festival får foreløpig en tommel opp.

Powered by Labrador CMS