Regnvær - søt, ung bandpop på dialekt

Cocktailen for et fungerende band er kjærlighet og samhold. Det gjenspeiles i lyden til Regnværs nyeste låt «Som om du var her».

Publisert Sist oppdatert

I en liten og upåfallende, men helt ny studentleilighet ikke langt fra Gløshaugen, bor de fem guttene bak bandet Regnvær. Gangen inn er full av gitarer og instrumentkofferter som jeg må slenge meg forbi for å komme inn til studioet der jeg skal møte fire av de fem bandmedlemmene. Ja, disse unge musikerne har faktisk et lite studio i stua si. Bortsett fra det er det bare suksessen til beboerne som skiller bandkollektivet fra andre kollektiv.

JAMSESSION: Joachim Schmidt, Øyvind Mentzoni Skjervold, Ruben Skorstad og Kristian Steffensen har alt de trenger for å lage musikk. Jonas Lind var ikke til stedet.
JAMSESSION: Joachim Schmidt, Øyvind Mentzoni Skjervold, Ruben Skorstad og Kristian Steffensen har alt de trenger for å lage musikk. Jonas Lind var ikke til stedet.

Regnvær består av de to vokalistene og låtskriverne Ruben Skorstad og Kristian Steffensen, gitaristen Øyvind Mentzoni Skjervold, bassisten Joachim Schmidt og Jonas Lind på trommer. Bandet er opprinnelig fra Bodø, men har flyttet til Trondheim for å ta opp musikkfag på NTNU.

Norge har aldri hatt mange boyband. Guttene bak Regnvær vil heller ikke kalle seg for et boyband, men «et band med boys».

–Det handler om å gjøre alt selv: fra å spille instrumenter til å skrive tekster og lage musikkvideoer. Et boyband er et band med marionetter som danser og synger slik som manageren vil, og det er absolutt ikke vi i Regnvær, forteller Ruben.

Å leve og jobbe sammen fungerer harmonisk

For nesten syv år siden fant låtskriver og bandets andre hovedvokalist Kristian Steffensen bandmedlemmene sine gjennom et instagraminnlegg. Kristian ville danne et band. Det at bandet endte opp med akkurat disse fem guttene var helt tilfeldig, men de er fornøyde med valget.

–Vi er veldig heldige som alltid har kommet overens med hverandre, kommenterer Kristian.

–Vi krangler egentlig aldri. Av og til får jeg et bilde av tallerken som står i stua eller en melding fra Kristian som spør hvem sin skåle det er, men mer er det ikke, sier Ruben.

At kollektivet er så harmonisk, er nok også grunnen for at musikken funker så bra. Leiligheten er ryddig og ser nesten steril ut hvis man ignorerer den gul-lilla plakaten med QR-kode som henger på veggen.

–Plakaten var en promoidé for den nye singlen vår «Som om du var her». Hvis man fant plakaten i byen og åpner koden, kunne man faktisk høre på låten før alle andre, sier Joachim.

Regnvær står for ung, norsk band-pop

Regnvær et et ungt pop-band som lager rene ballader på dialekt.

–Vi ønsker å lage ærlige tekster og organisk musikk og det lykkes bare hvis vi føler det vi gjør, forteller Øyvind.

Tekstene skrives av Ruben og Kristian i lag. De lager basisen og inviterer deretter de andre tre musikere til å bli med instrumentalt. Alle guttene er glad i popmusikk som Coldplay, Frank Ocean og Lucky Days. Det er også det som inspirerer hvordan de fremstår som band.

«Som om du var her» er bandets nyeste singel og handler om kjærlighet. Låten ble til ved at Kristian først laget en skisse og ide og skrev første verset og refrenget. Ruben skrev deretter andre verset. Den passende teksten til det andre verset fikk han først etter en treningsøkt.

–Av og til trenger man å koble ut for å finne løsningen, forklarer Ruben.

–Det fineste vi vet er å spille live konserter

Regnvær begynte som et liveband, men er også veldig glad i studioarbeid. Likevel er det de liker best å se og høre folk som synger med på låtene deres under konserter.

–Det er en stor forskjell på å se lyttertall fra Spotify og å høre fansene foran seg på konsert, forteller Joachim Schmidt.

–Vi er veldig takknemlig for tilhengerne våre og for at musikken vår blir hørt, forklarer Ruben.

Nå jobber Regnvær på en ny musikkvideo. De har bestilt en elegant bil og leid 70-talls klær fra Uff. Det ligger også en nesten ferdig låt på datamaskinen deres som bare venter på finpuss. «Gutter gråt ikke» som den skal hete, tar opp tematikken mental helse.

Powered by Labrador CMS