Samfundetleder:

Velkommen hjem, student

Til alle som har tråkket opp veien og til de som aldri har satt en fot på Samfundet: Velkommen til Nybygg!

Til alle som har tråkket opp veien og til de som aldri har satt en fot på Samfundet: Velkommen til Nybygg! Om du vender tilbake på niende semester, håper vi at Nybygg blir et friskt pust i studenttilværelsen din, og om du er helt ny student vil vi gratulere deg med å ha valgt Norges desidert beste studentby – nå er det opp til deg å utnytte den til det fulle!

Som student har du en enorm frihet og velger selv hvordan din hverdag blir. Det betyr også at du er nødt til å aktivt søke ut nye opplevelser, utfordre deg selv og ta et skritt vekk fra det du er vant med. Heldigvis er Trondheim fylt til randen av måter å gjøre akkurat det på. Enten du er interessert i musikk, politikk eller kun å flørte med en i kollokviegruppa di, Trondheim har alt – og det meste under ett tak.

I Elgeseter gate 1 finner du denne studentbyens bankende, røde hjerte. På Samfundet kan du dra på teater, debatt, konsert og quiz – gjerne på én og samme kveld! Dette huset er til for deg, og du velger selv hvilken rolle det røde medlemskortet skal få i din studenttilværelse. Samfundet har som formål å være et samlingssted og en kulturarena. Et sted der du kan ytre deg og ta opp saker du brenner for. Dette huset skal skape forutsetningene for samfunnsengasjement, og vi er stolte av å ha Norges frieste talerstol. Huset eies i sin helhet av medlemmene, og det er dere som skal fylle det med liv og bestemme hvilken retning organisasjonen skal gå i. Og denne høsten markerer en enorm milepæl for dette medlemsengasjementet.

I august åpner det runde rødes nye kompanjong: nybygg. Dette bygget gir byens studenter flere muligheter enn noen gang. Fra høsten av kan du blant annet dra på intimkonsert i Vuelie, se et DJ-sett på Vollan eller få med deg en teateroppsetning på Sitatet. Kafeen Edgar er flyttet ned til bakkeplan, slik at det blir lettere enn noen gang for omverdenen å se at dette er et levende hus. Det muromslagne nybygget vil bli stående som et monument for Samfundets største endring siden krigen.

Drømmen om nybygg har etter en 60 år lang prosess endelig blitt til virkelighet, og nå står det klart til å gi nettopp deg et møtested, et dansegulv og en velfylt bar å dra på. Snoren er klippet, og det som for mange har vært en mystisk silhuett gjemt bak stillasenes slør, står nå åpent for nye og gamle studenter i all sin prakt. Å finne husrom som student er vanskeligere enn noen gang, men nå er det i alle fall ett hus i Trondheim som kan romme de mange.

Velkommen hjem, student!

LES OGSÅ:  Nybygg åpnet dørene med trampeklapp, gledestårer og kanonskudd

Powered by Labrador CMS