Nå pusses Lyche opp
Lyche Bar og Kjøkken får et ansiktsløft over sommeren og planlegger tilnærmet normal åpning i august.
Over sommeren i år skal Lyche Bar og Kjøkken pusses opp. Hovmester og prosjektleder, Vera Slapø Nes, forteller at oppussingen handler mest om å freshe opp lokalet og styrke det eksisterende konseptet til Lyche.
– Det blir ingen stor renovering, men mye vedlikeholdsarbeid. Vi skal styrke konseptet med å legge nye tapeter, pusse opp enkelte møbler, og restaurere gulv. Vi skal skaffe bedre lys og akustikk også i hele lokalet, og få inn en varmere fargepalett. Fargepaletten blir som i et gammelt bibliotek, forteller hun mens hun viser hva som skal gjøres hvor i lokalet.
Skal ikke ligne på Burger King
En fellesnevner for det som skal endres på i Lyche er at fliser på vegger og gulv skal byttes ut. I Vinterhagen og på Lillekjøkkenet er det i dag flislagt gulv, og på Ambassaden er en vegg bestående av blanke, svarte fliser.
– Vi vil ikke ligne på Burger King, så de blanke flisene skal byttes ut, forteller Nes.
Janette Skaara, PR-sjef i KSG-styret, legger til at møblene der ligner på plastikk, og matcher ikke resten av stilen på Lyche, hvor de skal satse på mørke, varme farger og treverk. Dessuten skal de nye gulvene i Vinterhagen og Lillekjøkkenet stå i stil med eikegulvet ved baren. I tillegg skal skal en ny bokhylle og en bildevegg som skal vise Lyches historie inn i lokalet.
En av grunnene til at akkurat lys og akustikk er fokusområdet er fordi dette var problemer som kom frem på en spørreundersøkelse Lyche sendte ut i et tidligere stadium av planleggingen.
– Det var rett i overkant av fire hundre personer som svarte på undersøkelsen, og folk var veldig flinke til å legge igjen kommentarer der man kunne. Det hjelper oss veldig mye, sier Skaara.
Ikke bare en restaurant
– Lyche er jo en restaurant på dagtid, men blir til en cocktailbar på kveldstid. Det er kanskje mange som glemmer den siste delen litt, og det vil vi gjerne gjøre noe med, sier Skaara.
Ett av tiltakene er å sette sammen en ny meny med drikkeanbefalinger til maten. Nes forsikrer om at mattilbudet ikke kommer til å endres stort, og Lycheburgeren kommer ikke til å forsvinne. Likevel ønsker de å satse mer på både vin- og ølanbefalinger til maten og en ny cocktail-meny.
Les også: NTNUI feier 110 år med ekte idrettsglede.
– Vi skal få inn et nytt vinskap bak baren for å vise frem utvalget, og på torsdager skal vi tilby en cocktailmeny med 18-årsgrense. Da kan man møtes på Lyche og ta en drink, og når vi stenger så er fortsatt Selskapssiden og Daglighallen, blant annet, åpent. Der har de jo også egne tilbud på cocktails og Bayer på torsdager, forteller Nes.
Utenom denne endringen, eller bedre synliggjøringen av konseptet, kommer ikke Lyche til å endre stort på den daglige driften.
– Vi kommer til å ommøblere litt for å dele inn i soner med sitteplasser på en bedre måte, men det totale antallet sitteplasser blir det samme. Noen av de høye bordene blir lavere, og det skal fortsatt være mulig å sitte på både store langbord og bord for to eller fire stykker, sier Nes.
Åpner i august
Selv om Samfundets åpning i august fremdeles planlegges, og mest sannsynlig ikke kommer til å foregå som normalt, planlegger Lyche å åpne ved semesterstart.
– Sånn som reglene er i dag kan spisesteder holde åpent, og vi kan legge til rette for at folk kan sitte med god avstand. I tillegg har Lyche en egen inngang, så vi trenger ikke i like stor grad å følge resten av Huset, sier Nes.
Oppussingen skal foregå over sommeren, og rivingen starter allerede mandag 4. mai. Da skal også lydanlegget byttes ut så det bli mulig å spille musikk på ulikt volum i forskjellige steder i lokalet, og en lekkasje i taket skal repareres.
Både Nes og Skaara understreker at det ikke bare er Lyche som deltar i denne oppussingsprosjektet. Forsterkerkommiteen står for lydanlegget, Profil er med på å designe konseptet, Diversegjengen står for mye av rivingen og Markedsføringsgjengen er med på å reklamere for åpningen, for å nevne noen av de involverte gjengene på Samfundet.
– Det er viktig å understreke at hele prosjektet drives av folk fra Samfundet, og de kommer til å bruke mye tid på dette over sommeren, sier Nes.
Samfundetleder: Et semester for historiebøkene