Stillaser er på plass i Storsalen mens den nye duken henges opp. Arbeidet skal etter planen være ferdig fredag 8. august.
Stillaser er på plass i Storsalen mens den nye duken henges opp. Arbeidet skal etter planen være ferdig fredag 8. august.

Ny takduk på vei opp

Et tysk firma er i gang med å henge opp en ny duk i Storsalen, i så like farger som mulig som originalen fra 1929.

Publisert Sist oppdatert

Takduken i Storsalen holdt på å falle ned i april, men er nå på vei opp igjen. Til sammen kom utgiftene på omtrent 3 millioner kroner, hvorav halvparten ble dekket av kommunen.

– Vi satser på det den blir helt ferdig til fredag, så vi får tid til utvask og nedrigging etter det, forteller leder på Studentersamfundet Karen Mjør.

Den nye duken produseres og settes opp av et tysk firma, da ledelsen på Samfundet slet med å finne et firma i Norge som kunne levere nøyaktig det de trengte for å få duken mest mulig lik originalen.

– De har vært her og tatt mål av taket og de har laget en duk som er så lik som mulig den originale. Den gamle falmet i 91 år, så den nye er mye skarpere i fargen. Den er også laget i et annet materiale enn den forrige.

Samlet inn over 360 000 kroner på salg av gammel duk

Gamle Hus-veteraner kunne sikre seg en bit av den gamle Storsalsduken tidligere i sommer
Gamle Hus-veteraner kunne sikre seg en bit av den gamle Storsalsduken tidligere i sommer

For å hjelpe til med finansieringen av ny takduk solgte Samfundetstyret biter av den originale duken fra 1929 tidligere i vår.

I mai fortalte Mjør til Universitetsavisa at de allerede hadde begynt å motta bud på opp til 5000 kroner for en bit av duken, men at hun tvilte på at auksjonen alene ville finansiere hele den nye duken.

Mjør forteller nå at innsamlingen høstet 362 192 kroner, og at det var 288 personer eller organisasjoner som fikk hver sin bit av Storsalsduken.

– Duken er en stor kostnad for oss, spesielt i disse tider, så vi setter utrolig stor pris på den hjelpen vi har fått! Det har også vært rørende å se hvor mye enkeltpersoner har gitt til duken, og det høyeste bidraget var på hele 10 000 kroner.

Videre forteller Mjør at hele prosessen har fått henne til å innse hvor mye Storsalen og Samfundet betyr for folk. Hun gleder seg også til å vise frem Storsalen men ny duk til både nye og gamle studenter.