Forrige onsdagsdebatt ble holdt 11. mars, samme uke stengte Studentersamfundet ned.
Forrige onsdagsdebatt ble holdt 11. mars, samme uke stengte Studentersamfundet ned.

Onsdagsdebatten er tilbake

Det er duket for første onsdagsdebatt siden mars, med begrenset kapasitet og smittevernstiltak på plass.

Publisert Sist oppdatert

11. mars arrangerte Samfundet onsdagsdebatten «Operasjon vakker». Det var den siste onsdagsdebatten vårsemesteret 2020, grunnet utbruddet av koronapandemien.

Onsdag om en uke, 26. august, settes den første onsdagsdebatten på elleve skoleuker opp. Debatten «Gratis kollektivtransport» skal diskutere hvorvidt tilbud om gratis kollektivtransport er et effektivt miljøtiltak.

Som et smittevernstiltak, der man ønsker å kontrollere hvor mange mennesker som møter opp, må man nå «kjøpe» billetter i forkant. Billettene er fortsatt gratis, men bare tilgjengelige for medlemmer på Samfundet.

Det står på Samfundets hjemmesider at 70 billetter er tilgjengelige for «kjøp», men debattansvarlig Jacob Oseid i styret på Studentersamfundet presiserer at dette er en skrivefeil, og at det bare vil være kapasitet til 60 stykker på debatten.

I tillegg informerer sjef i Vertskapet, Katinka Engen, om at på alle arrangementer med vandremikrofon, skal mikrofonen rengjøres mellom hver person som snakker i den for å unngå kontaktsmitte.

Smittevernstiltakene under onsdagsdebatten er som ellers på Samfundet; man skal holde én meters avstand, håndsprit er tilgjengelig og alkoholservering blir bordservering.

– Jeg håper det hjelper å høre om hvilke tiltak vi gjør for smittevern. Vi vil at alle skal føle seg trygge når de besøker Samfundet, avslutter Engen.