Illustrasjonsfoto fra en tidligere utryktning til Samfundet.
Illustrasjonsfoto fra en tidligere utryktning til Samfundet.

Sprinkelanlegg utløst på Samfundet

Store mengder vann rant ut inne på Samfundet. Det skal ikke ha hatt noe med brann å gjøre at sprinkelanlegget ble utløst.

Publisert Sist oppdatert

Et sprinkelanlegg skal ha blitt utløst på Studentersamfundets nordre side og store vannmengder rant ut.

– Utløsningen av sprinkelanlegget skjedde som følge av et uhell. Vi har unngått skader på offentlig område og det er primært arbeidslokaler som er rammet. Det ser ut som vi har unngått de verste skadene. Åpning av huset i kveld vil være som normalt og er ikke rammet av hendelsen. Vi regner med at vi vil få tørket opp resten av vannet i løpet av ettermiddagen, skriver leder av Samfundet Una Onsrud i en epost til Under Dusken.

Leder av Studentersamfundet i Trondhjem Una Onsrud sier lokalene vil være åpne som vanlig i kveld.
Leder av Studentersamfundet i Trondhjem Una Onsrud sier lokalene vil være åpne som vanlig i kveld.

Politi og brannvesen rykket ut til Samfundet lørdag morgen, etter at et sprinkleranlegg ble utløst i bygget, det skriver Adressa.

– Vi har vært der og funnet ut at det ikke er en politisak, det framstår som et uhell. Brannvesenet er der og bistår, det var en vannlekkasje der, sier operasjonsleder Svein Erik Wagnild til avisa.

Brannvesenet sier også at det ikke hadde noe med brann å gjøre at det ble utløst. De sier også til Adressa at de har fjernet vann fra tre etasjer.

Oppdatert 17:12 med kommentar fra leder av Studentersamfundet.

LES OGSÅ: Ta en titt inn i garderobeteltet på Sit Gløshaugen

Powered by Labrador CMS