Vannlekkasje på Knaus

Tirsdag kveld sprang et rør i sprinklerannlegget på Samfundet

Publisert Sist oppdatert

I en video lagt ut på Facebooksiden «Vår egen lille verden», en side om Samfundet styrt av Samfundetveteraner, ble det onsdag ettermiddag delt en video som viser vannlekkasjer på Samfundet.

Vannlekkasjen kom som følger av kulde. Den siste tiden har det vært så kaldt at det har blitt dannet frost i rørene til sprinkleranlegget på Knausloftet. Rørene har dermed sprengt, noe som har ført til den store lekkasjen.

Samfundetleder Karen Mjør forteller at dette har skjedd to ganger i løpet av den siste uka. Den første gangen var det lite vann, mens på tirsdag, som en kan se på videoen, var det ganske mye vann – faktisk så mye at brannvesenet rykket ut.

Videoen som ble lagt ut på Facebook-siden «Vår egen lille verden»

– Når sprinkleranlegget vårt ryker blir brannvesenet automatisk tilkalt, ettersom sprinkleranlegget vanligvis ryker hvis det er mye varme, forklarer Mjør.

Skadeomfanget til vannlekkasjen er fortsatt usikkert. For øyeblikket ser det ut som om de eneste ekstra utgiftene er til renhold, samt til brannvesenet for å hjelpe til med å suge opp vannet.

LES OGSÅ: Praksis byr på utfordringer

Uvisst om veggmaleriene er skadet

Bak de svarte platene på veggene i lokalet Knaus er det skjult noen gamle veggmalerier av kunstneren Knut Knaus. Veggmaleriene er fredet, og det er nettopp derfor de skjules bak de svarte platene – slik at det ikke blir noe skade på dem. Hvorvidt det har kommet skade på maleriene som følge av vannlekkasjen er det ingen som vet enda.

– Ettersom at de er bygd inn bak veggen har vi ikke sett dem på mange år. Vi vet derfor ikke hvordan de så ut før dette skjedde, og vet heller ikke enda hvordan de ser ut nå etter at dette har skjedd, sier Mjør.

Mjør ser på saken som et hell i uhell. Dette skjedde heldigvis da Studentersamfundet var stengt, slik at ingen var tilstede av publikum og de slapp dermed å tømme lokaler. Dette var også tilfellet da takduken i Storsalen falt ned i fjor.

Husker du dette fra våren 2020: Takduken i Storsalen holder på å falle ned

Powered by Labrador CMS