Hjelp, jeg lå med vennen min!

Etter et par øl er det lett å glemme konsekvensene av å ligge med en venn. Hvordan skal man reagere på det?

Publisert

Jeg har vært der selv: litt (les: ganske) beruset. Det er vennen min òg. Plutselig står du og kliner med vennen din og neste morgen våkner du bakfull i senga deres. Min første reaksjon er alltid litt skam og anger, etterfulgt av en frykt for at vennskapet ikke kommer til å være det samme. Mest av alt fylleangsten. Jeg verdsetter jo dette vennskapet mer enn et one night stand, så hvorfor var jeg så villig til å ødelegge alt? 

Jeg skal være helt ærlig og innrømme at jeg har ligget med venner et par ganger, og det er alltid en stressende og vanskelig situasjon. Jeg har opplevd at det har gått fint med vennskapet etterpå, men det er også noen jeg ikke er venner med lenger etter at vi lå sammen. 

Etter en stressa telefonsamtale med bestevennen min på vei hjem i gårsdagens klær kommer jeg alltid fram til at det beste er å oppføre seg som vanlig. Hadde ikke jeg blitt sykt ukomfortabel hvis de oppførte seg kleint mot meg? Så det er det jeg gjør, og det går fint i starten, den første festen, den første dagen på campus. Etter hvert begynner jeg å merke at det tærer litt på meg. Vi har ikke snakket om det én eneste gang, og stemninga er annerledes. 

Etter hvert kan overtenkingen starte. Faen, er jeg så lite attraktiv eller dårlig i senga at de er flaue over å ha ligget med meg? Eller tror de at jeg tenker det om dem siden jeg heller ikke har tatt det opp? Jeg er en så dårlig venn. 

Følelsene er kompliserte. Sannheten er jo at man er tiltrukket av hverandre ettersom man har ligget sammen, på en annen måte vil man jo egentlig ikke være noe mer enn venner. Det er liksom en hemmelighet man har sittet på, som man nå skammer seg for at ikke er særlig hemmelig lenger. Det er umulig å gå tilbake til at man ikke vet hverandres hemmelighet, og det synes jeg kan være ubehagelig. 

LES OGSÅ: Neonmaling i ansiktet og sæd i håret 

Jeg tror at de fleste gangene jeg har endt opp i denne situasjonen, har jeg ikke håndtert det på den beste måten. Jeg har både prøvd å være direkte og å bare ignorere at det har skjedd, men begge metodene har endt i å slite på vennskapet. Ved å ignorere situasjonen har jeg skapt en stor elefant i vennskapet som skyver oss lenger og lenger unna hverandre. Til slutt har jeg ventet for lenge med å ta opp temaet, og det blir utrolig vanskelig å komme tilbake til der man var før man lå sammen. Dere vil ikke være alene sammen lenger, dere henger bare om det er sammen med en stor gruppe, og samtalene mellom dere blir færre og færre. 

Når jeg har valgt å være direkte, har vennen min blitt satt i en litt ubehagelig situasjon. Jeg sitter med mange spørsmål om hvorfor det skjedde, om det er noe de har tenkt på før og om det er noe de fortsatt tenker på. Jeg vet selv at jeg ikke vil bli satt i en situasjon hvor jeg må forklare hvorfor jeg endte opp med å kline med en venn etter åtte øl. 

Om jeg skulle endt opp i en situasjon igjen hvor jeg ligger med en venn, eller du sitter i samme situasjon nå, tror jeg det smarteste er å kjenne godt på hva slags følelser man sitter igjen med og tenke på hva som er viktig for deg i vennskapet ditt. De gangene vi har gått tilbake til at ting er så og si normalt igjen, har jeg vært ærlig med vennen min og forklart hvor viktig vennskapet er for meg, og da har jeg gjerne fått samme svar tilbake. Mens de gangene det har gått galt, har jeg kanskje hatt en tendens til å bare ignorere hva som er viktig for meg eller kreve svar vennen min ikke har. Jeg har latt vennskap dø fordi jeg synes det er kleint at vi hadde sex én gang. 

Om vennskapet er viktig for deg, er det beste tipset jeg har å gå vennen din i møte. Om du trekker deg unna etter et ligg, kan det være sårende for dere begge, og ikke minst ødelegge vennskapet. Og hvis du er for direkte og krever å vite om det ligger følelser bak, kan du sette vennen din i en ukomfortabel situasjon. Vær ærlig med vennen din, så vil nok de klare å være ærlig mot deg tilbake. 

Og hvem vet – kanskje det starter en aldri så liten romanse.

Har du tanker om sex, noe du vil vi skal snakke om eller historier du vil vi skal dele? Send e-post til kulturredaktor@studentmediene.no med emnet «Under Buksen». Alt holdes anonymt.

LES OGSÅ: Sorry, jeg er ikke mammaen din

Powered by Labrador CMS