Sintef kåret til årets mest attraktive arbeidsgiver
I en fersk kåring kommer det frem at Sintef er den mest attraktive arbeidsgiveren for studenter.
I årets utgave av Young Professional Attraction Index (YPAI) fra Academic Work var det Sintef som gikk til topps. Indeksen rangerer årets mest attraktive arbeidsgiver blant studenter, nyutdannede og de som har jobbet opp til fem år etter fullførte studier.
Indeksen baserer seg på tre faktorer for å bestemme mest attraktive arbeidsgiver: selskapets rykte, selskapets opplevde suksess og om kandidatene ønsker å jobbe i selskapet.
Sintef kan skilte med tre pallplasseringer de tre siste årene, med seier i 2022 og 2024 og tredjeplass i 2023.
– Dette bekrefter at Sintefs målrettede innsats for å skape samfunnsnytte og konkurransekraft for norsk næringsliv virker inspirerende på unge talenter, sier konsernsjef i Sintef, Alexandra Bech Gjørv, i en pressemelding.
Best i mest
I følge indeksen scoret Sintef høyest både på omdømme og at det var selskapet flest unge hadde lyst til å jobbe i.
– De skiller seg fra de andre arbeidsgiverne på listen på flere punkter, og unge ser nok både formål og selskapsverdier som attraktive. Samtidig er de også et selskap som tilbyr spennende oppgaver og personlig utvikling, sier administrerende direktør i Academic Work Mats Furulund i en pressemelding.
På listen over de 20 beste selskapene er det hele 9 selskaper som ikke var med i 2023. Blant disse er Aker BP på andreplass, BDO, NTNU og Skatteetaten.
Andre selskaper må jobbe litt med «rizzen» etter å ikke ha klart å følge opp resultatene fra 2023. Dette gjelder blant annet Statkraft, Schibsted og Bouvet.
LES OGSÅ: Når grønt møter brunt
– Synlige for studenter
Prosjektleder Simon Lie ved NTNU Bridge tror at et spisset fagmiljø og gode arbeidsvilkår er blant hovedårsakene til at Sintef gjør det bra i denne kåringen.
– Mange av våre studenter utdannes med forskerkompetanse, og i Sintef får man muligheten til å fordype seg i dette. Så vidt jeg vet har de også gode arbeids- og lønnsvilkår og er tett på fagmiljøet.
NTNU Bridge er en portal, eller en bro om du vil, som er bygget med hensikt å koble studenter til næringslivet for samarbeid om oppgaver, jobb og praksis. På deres nettsider kan bedrifter legge ut stillingsutlysninger.
Lie er ikke kjent med YPAI-indeksen, men forteller at NTNU Bridge har noen egne kriterier for å vurdere om en arbeidsgiver er attraktiv eller ikke.
– I tillegg til faglig relevans fokuserer vi mest på om utlysningene er godt tilrettelagt for studenter, enten det være seg i form av deltidsjobb ved siden av studiene eller sommerjobb. For nyutdannede ser vi på stillinger som legger til rette for ekstra læring og utvikling. Men fasiten får vi først når vi ser hvor god respons de får på utlysninger de legger ut hos oss.
Han tror videre at Sintef har et fortrinn sammenlignet med øvrige arbeidsgivere ettersom de har lokaler på Gløshaugen og at de generelt har en høy tilstedeværelse der.
– Litt banalt å si, men jeg tror det viktigste er at de er synlige for studenter. Det finnes mange veier inn, men de er som regel til stede på karrieredager og bedriftspresentasjoner.
LES OGSÅ: Må søke jobb i september: – Det er latterlig