Full fart: Det var høy intensitet da Erudio Fotball møtte FC Eureka i Dragvolligaen på søndag.
Full fart: Det var høy intensitet da Erudio Fotball møtte FC Eureka i Dragvolligaen på søndag.

Avspark for Dragvolligaen

Søndag startet NTNU Dragvolls nye fotballiga opp i Dødens dal, men første kampdag gikk ikke helt som planlagt.

Publisert Sist oppdatert

På grunn av dobbeltbooking av banen ble kampen mellom statsvitenskaps «De Folkevalgte FK» og histories «Det historiske selskab» utsatt. Åpningskampen gikk derimot som den skulle, og med heiagjeng tilstede i solen vant lektorstudentene i Erudio Fotball over europastudentene i FC Eureka.

Målet for den nye fotballigaen er å stimulere til økt aktivitet i fotballmiljøet på Dragvoll, og skape et bedre samhold mellom linjeforeningene.

Savnet et fotballmiljø

– Vi savnet et miljø på tvers av linjene på Dragvoll. Nå kan vi skape litt vennskapelig rivalisering mellom fagretningene, sier leder for De Folkevalgte FK, Lasse Morstøl Vinje.

– I tillegg vil vi etablere en linjeforeningskultur som har plass til sport og aktiviteter, ikke bare fest og fyll, legges det til av lektorstudent og lagleder for Erudio Fotball, Andreas Wangensteen.

Alternativ til studentligaen

Bak intiativet til Dragvolligaen står Morstøl Vinje og Wangensteen sammen med laglederne til historie og europastudier, Joel Andre Svendsen og Filip Jessen Carey. Den nye ligaen etableres til tross for at det allerede finnes en studentliga for fotball i Trondheim.

– For oss er det først og fremst økonomiske årsaker til at vi ikke blir med i studentligaen. Spilleravgifter og lisenser koster opp mot 40.000 kroner. Som nyetablerte lag har vi rett og slett ikke råd til å delta i studentligaen, sier lektorstudent Wangensteen.

Foto: Aksel BorgenBAKMENN: Lasse Morstøl Vinje (f.v.), Andreas Wangensteen og Joel Andre Svendsen er tre av de fire som står bak den nyoppstartede Dragvolligaen.For å arrangere kampene i Dragvolligaen må de bare ut med et lite beløp for bane- og dommerleie. Foreløpig er det kun lagledernes fire respektive linjer som stiller lag. Laglederne har likevel tro på at Dragvolligaen kan utvikles videre, og oppfordrer de andre linjeforeningene til å bli med.

- Gøy med organisert konkurranse

Christian Hillestad har spilt for De Folkevalgte FK i et halvt år. Han er glad for etableringen av Dragvolligaen.

– Jeg tror det er en fin måte å bli kjent med andre studenter på. Det er det alltid gøy med litt organisert konkurranse og å se hvem som er best, sier Hillestad.

Andre runde av totalt tre spilles 13. oktober, og målet for ligaen er å fortsette med ny sesong og flere lag til neste år.

Powered by Labrador CMS