Campus Dragvoll forvirrende selv for orienteringsløpere

Innendørs orientering har lenge vært på programmet for Studentlekene. Selv for erfarne O-løpere var det tidvis vanskelig å finne fram.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag forrige uke ble innendørs orientering arrangert på Dragvoll, hvor de fleste av deltakerne var fra NTNUI. Ingunn Egeberg Vari eller Johannes Karstein Midtbø stakk av med seieren i sine klasser i årets O-løp, men ingen av dem studerer der. Vari innrømmer at hun var forvirret underveis.

Fakta

Topp fem, herrer:

  1. Johannes Karstein Midtbø, NTNUI
  2. Håkon Christiansen, NTNUI
  3. Sebastian Torgersen, NTNUI
  4. Jonas Riseth, NTNUI
  5. Henrik Jebsen Milde, NTNUI
Topp fem, kvinner:
  1. Ingunn Egeberg Vári, NTNUI
  2. Ingvild Brekke, NTNUI
  3. Synne Fossøy, NTNUI
  4. Madeleine Heiberg, NTNUI
  5. Anna Ulvensøen, NTNUI

– Jeg løp mindre bra en god del steder, så da jeg kom i mål var jeg spontant litt skuffet. Det er kjempevanskelig å få en god følelse her, men det er sikkert mange som har hatt større problemer enn meg, sier hun.

Fra skuffelse til lettelse

Den spontane skuffelsen etter løpet gikk imidlertid over, og da vi pratet med henne var hun fornøyd med løpet.

Hvordan har du det nå?

– Nå føles det bra, jeg er kjempefornøyd. Jeg har deltatt her tidligere, og så på meg selv som en av favorittene. Der det veldig deilig å klare det da, når jeg hadde så mye press på meg, konstaterer Vari, som har lang erfaring med O-løp, blant annet som representant fra Norge i internasjonale konkurranser.

Hva var strategien underveis?

– Å komme på forskudd er det viktigste, i tillegg til å ha bra tempo der det går an, og roe ned der man behøver det for å lese kartet, sier Vari.

Å være på forskudd var også viktig for den raskeste av guttene.

– Strategien underveis var egentlig bare å ha god kontroll på hvor jeg skulle springe, å være litt på forskudd. Nå stoppet det litt opp ved noen av dørene, men det gikk fint, sier Midtbø, som også har lang erfaring med orientering utendørs.

Les også: Medaljebonanza for NTNUI

Uvant å løpe innendørs

Flere av orienteringsløperne fra årets konkurranse har drevet aktivt med orientering. Å løpe innendørs er veldig forskjellig fra det man er vant til, sier de. En stor forskjell mellom innendørs og utendørs orientering er at campus Dragvoll har flere etasjer, noe som utfordrer evnen til å lese kartet på en ny måte. En som ble skikkelig forvirret var Esten Nicolai Wøien, som kom i mål ti minutter bak vinneren.

Hvordan gikk det?

– Det gikk egentlig ganske dårlig! Tredje post forveksla jeg med ellevte post. Jeg var altså ikke innom tredjepost da jeg skulle være det. Dette merka jeg ikke før jeg kom til ellevte post igjen, og dermed måtte jeg løpe innom alle postene mellom fjerde og ellevte helt på nytt, sa Wøien, som likevel så ut til å være i godt humør.

Ble du forvirret av Dragvollbygget?

– Veldig forvirret, sier Wøien med et glimt i øyet.

Les også: NTNUI feiar andre av bana

Powered by Labrador CMS