Jevn kamp: Matthew Adekponya (draktnummer fire) ble toppscorer for Nidaros Jets med 23 poeng.

Centrum Tigers seirende ut

Lørdag ettermiddag tok Nidaros Jets i mot Oslo-laget Centrum Tigers på hjemmebane, og det ble en jevn kamp.

Publisert Sist oppdatert

Femhundre håpefulle tilskuere møtte opp i Husebyhallen lørdag, de fleste med høye forventinger til Nidaros Jets. Centrum Tigers var laget Jets hadde sin første seier mot, og håpet nok å følge opp med nok en triumf. Tigers ligger på siste plass i Basketballigaen i Norge (BLNO), etter elleve kamper spilt, og ble spådd vanskeligheter mot Jets. Jonathan Linnestad, student ved NTNU, møtte sine gamle lagkamerater i Centrum Tigers.

Pent spill

Dommeren kastet ballen i luften, og kampen var i gang. Tigers åpnet kampen bra, og hadde det ikke vært for vakkert samspill mellom Jets-guttene Matthew Adekponya og Khalil McDonald, ville kampen sett annerledes ut. Publikum fikk se mange fantastiske dunker og massive blokker. Nidaros Jets spilte godt både offenstivt og deffensivt i første periode, og stillingen stod ved endt periode 23 - 14 til Jets. Andre periode kom Tigers ut og viste at de mente alvor, spillet ble tøffere for begge lag, og perioden endte med 37 - 35, i favør Jets.

Tøffere tak

Centrum Tigers kommer ut til tredje periode, etter en lengre pause, og ut i fra spillets gang har de hatt en real pep-talk i garderoben. Tredje periode blir blåst i gang og tøffe taklinger og blokker fører til skade på en av Tigers-spillerne. Mye fram og tilbake, hvor Jets ledet i noen minutter, så ledet Tigers de neste. Jets-guttene sliter med å sanke poeng i første halvdel av perioden, men finner kurven etter hvert. Perioden ender med to straffekast og stillingen står 53 - 52, fortsatt i favør Jets.

Fjerde periode skal vise seg å bli den tøffeste for Trondheimslaget. Tigers øker tempoet enda et hakk, og treffer på det meste av kast. Halvveis spilt i den fjerde perioden og Tigers leder med fire poeng. To minutter før kampslutt tar Jets time-out i et siste håp om å få tettet luken. Dessverre for Jets fortsetter Tigers i samme spor som før, og treffer kurven flere ganger enn Jets. Stillingen ender 68 - 74 til Oslo-laget Centrum Tigers. Miilah Kombat scoret 25 poeng for Tigers, og hadde en stor rolle i seieren denne lørdagen.

Jevn kamp

Til tross for tap for Trondheimslaget spilte de godt alle fire periodene, men hadde dessverre litt uflaks mot slutten. Matthew klarte å sanke 23 poeng, Khalil var ikke noe dårligere med 20, og Petter Wanvik bidro med 10. Savnet etter den svenske kjempen på 208 centimeter Aron Walker ble stort, da han er ute med skade etter å ha brukket nesen på trening. Stillingen hadde nok vært annerledes hadde Jets hatt svensken ut på banen.

Kampen mot sluttspillet fortsetter neste helg. Da går turen til Tromsø, hvor Jets skal møte Tromsø Storm. Deretter følger to bortekamper mot Ammerud Basket og Centrum Tigers. Neste hjemmekamp er den 14. februar, og er gratis for studenter.