Emil 'Hulk' Meek på trening frem mot fredagens kamp.
Emil "Hulk" Meek på trening frem mot fredagens kamp.

Møte med Hulken

Vi har møtt Emil "Hulk" Meek, som i disse dager forbereder seg til sin neste MMA-kamp.

Publisert Sist oppdatert

Emil “Hulk” Meek er mannen som gikk sin første MMA-kamp bare tre måneder etter at han startet med sporten og som nå er en av landets beste MMA-fightere. Fredag skal han gå kamp mot finske Kai Puolakka i Finlands største MMA-stevne, Cage 32.

Fakta

Mixed Martial Arts (MMA)

  • En fullkontakt-kampsport som tillater både slag- og grapplingteknikker, både stående og på bakken.
  • MMA har elementer fra mange andre kampsporter, slik som bryting, karate, kickboksing og taekwondo.
  • UFC, eller Ultimate Fighting Championship er den største arrangøren av MMA-kamper. Per dags dato er det ingen norske utøvere i organisasjonen, de nærmeste regnes å være Emil Meek, Jack Herremanson og Mohnsen Bahari.

Valgte MMA

At han vokste opp på tettstedet Nesna, nord i landet, forteller Meek at er en av grunnene til at han endte opp med å drive med MMA.

– Jeg bodde på et lite sted der det ikke var så mye å gjøre, så jeg hadde alltid lett etter en idrett som passet meg, ikke bare de vanlige idrettene som fotball og ski, sier Meek.

Han startet med vektløfting, men når han oppdaget et MMA-kurs i Trondheim meldte han seg på uten noen erfaring fra kampsport. Tre måneder senere hadde han gått sin første kamp, og var solgt.

– Jeg ble veldig fort god i det, sier Meek.

Kallenavnet "Hulk" fikk han fra MMA-siden mmaviking.com, sannsynligvis fordi han er sterk, har gått gode kamper og har en aggressiv stil.

– Når jeg går kamp vil jeg inn og bli ferdig med det, ikke plukke poeng, konstanterer Meek.

Trener mye sammenlignet med tiden han skal prestere

Før konkurranser trener Meek rundt 18 timer i uka, det er mindre enn for eksempel langdistanseutøvere som marathon- eller langrennsløpere, men intensiteten er mye høyere.

–Jeg skal ikke fighte i 60 minutter, kampene mine varer i maksimalt 15 minutter, så jeg trener ekstremt mye sammenlignet med de få minuttene jeg må prestere, forteller Meek.

MMA er en svært variert idrett, med innslag fra flere andre kampsporter, blant annet boksing, kickboksing, bryting og judo, noe som betyr at treningen naturlig nok også blir variert. Ideelt sett begynner han treningen og de mentale forberedelesene åtte uker før kamp.

– Jeg trapper opp treningen rundt åtte uker før kamp, dersom jeg får vite at jeg har kamp så tidlig, observerer motstanderen, ser på gamle kamper og finner ut hva som er hans svakheter. Det er veldig mange forskjellige stiler, men jeg tenker at jeg skal bruke det jeg er god på mot hans svakheter, forteller Meek.

Meek har trent to økter seks dager i uka den siste tida. Av disse har minst én hver dag vært kampsportøkter, hvor han har fokusert på en av disiplinene som er viktige i MMA, for eksempel grappling. De andre øktene har for det meste vært eksplosiv styrketrening, men også noe kondisjon.

– Nå har jeg vært i Oslo og trent de siste fem ukene, og blant annet samarbeidet med Magnat Center. Der har jeg fått god oppfølging i forbindelse med en del tester og blodprøver, i tillegg til at jeg har fått oppfølging fra PT med den fysiske treningen, sier Meek.

Nerver før kampene

Meek blir aldri nervøs før dagen før en kamp. Og har et avslappet forhold til kampen når Dusken.no møter han.

– Når jeg våkner dagen jeg skal ha en kamp venter jeg bare på at dagen skal gå og på at kampen skal begynne. Kampene våre er på kvelden, så du kan si jeg er nervøs fra jeg står opp, frem til jeg går til arenaen. Etter jeg har varmet opp i ti minutter, er alt bra igjen, så kommer adrenalinet, og jeg går egentlig på automat, forteller Meek.

Driver MMA Trondheim

Foruten å være utøver selv, driver også Emil Meek sammen med Thomas Formo treningssenteret MMA Trondheim. Interessen i byen har økt de siste årene, selv om Trondheim bærer preg av å være en studentby med mye gjennomfart.

– Da vi startet opp var vi rundt 60 stykker, nå er vi rundt 400, jeg er sikker på at det har vært 1000 innom dørene her, men fordi det er en studentby, er det veldig mange som flytter, sier Meek.

MMA Trondheim har fått opp utøvere til både amatørkamper og proffkamper, og kan også skilte med tre sølvmedaljevinnere fra VM.

– Jeg tror noe av grunnen til at så mange trener her, er at alle er velkomne. Man trenger ingen forkunnskaper, og man kan like fint trene MMA for gøy, som for å gå kamp, sier Meek, som er svært fornøyd med hvordan MMA Trondheim har utviklet seg.

Ikke redd for smerten

De fleste vil kanskje tenke at MMA er en i overkant smertefull idrett, med både slag, spark og bryting, i MMA er det lite regler, og mye som er lov, 27-åringen forteller likevel at det ikke er på langt nær så vondt som man kanskje tror.

– Vi jobber jo like mye med det defensive som med det offensive. Vi lærer hvordan vi skal beskytte oss, og mener dommeren at vi ikke beskytter oss godt nok, så avslutter han kampen, så jeg er ikke redd for smerte, sier Meek.

Du fullførte en kamp med brukket hånd?

– Ja, det kjente jeg ikke før kampen var ferdig, sier Meek.

Mål for fremtiden

Emil "Hulk" Meek er definitivt svært fornøyd med tilværelsen slik den er i dag, og beskriver en hverdag med mye frihet til å gjøre det han har lyst til, han har likevel mål for karrieren.

– Hovedmålet for karrieren er å være innom UFC, og jeg ser egentlig ingen grunn til at det ikke skulle være mulig, avslutter en selvsikker Meek.

Dersom du vil følge Meeks kamp på fredag, vil det bli lagt ut livestream HER!

Powered by Labrador CMS