RBK-PSV Eindhoven: Kamprapport (1-4)

Det ble tre enkle poeng for PSV da den nederlanske storkjempen kom på besøk.

Tekst: Bent Kalvehagen og Herman Amundsgård

Før kampen

Her er Rosenborg nødt til å ta poeng etter tapet i Østerrike mot LASK. PSV, som er ledet av den nederlandske fotball legenden Mark Van Bommel, er klare favoritter til å vinne gruppe D. De sviktet ikke under presset etter at de slo Sporting Lisboa i sin første kamp. Anført av stjerneskuddet Donyell Malen, som har 12 mål på 15 kamper denne sesongen, er PSV store favoritter også til å vinne på Lerkendal.

Den nederlandske fotballgiganten spilte i Champions League senest i fjor, hvor de blant annet spilte uavgjort mot tapende finalist Tottenham. Rosenborg møter med andre ord et lag som skal være mange hakk over trønderne, som på sin side har sin verste sesong i hjemlig serie på mangfoldige år. I helgen spilte Rosenborg 0-0 hjemme mot Brann i en trist forestilling, mens PSV ikke har tapt en kamp siden juli. Her trenger RBK all støtte de kan få fra hjemmepublikum, og helst litt flaks for å kunne ta med seg poeng. Vi ønsker trønderne lykke til!

Kamprapport

7: RBK under press fra gjestene i starten.

10: PSV på vei mot RBK sitt mål, men blir avverget.

12: Kjernen er best til nå og med deres heiarop stormer RBK i angrep, men blir stoppet av PSV.

13: MÅL!(0-1) Kaptein Rosario legger ballen lekkert i krysset fra ca 16 meter. Umulig for Hansen å redde og bortelaget er i føringen.

14: RBK går rett i angrep, men situasjonen ender med et frispark til PSV.

Kjernen er til nå den beste delen av hjemmelaget. Selv om trønderne ligger under dundrer tromma videre.

17: RBK klarer ikke å holde ballen mer enn 30 sekunder av gangen, PSV koser seg nå.

Melding fra den andre kampen i Rosenborgs gruppe. LASK er gått opp i ledelsen mot Sporting CP. Det ser dystert ut for trønderne å komme seg videre fra gruppespillet.

20: Målscorer og kaptein mister ballen på egen banehalvdel og RBK styrter i angrep. Adegbenro tar en finte for mye og ballen blir tatt opp av målvaken Ruiter.

22: RBK frispark fra 30 meter.

23: Ufarlig da ballen skytes ti meter over målet.

25: PSV med et skudd som absloutt ikke er riktig innstilt på keeper Hansen sitt mål.

27: PSV sin 4-3-3 formasjon er bunnsolid. RBK sliter med å finne rom til sjanser.

28: Driblefanten Adegbenro paserer en, to og tre PSV spillere før hann blir felt. Dommer nekter straffe og Adegbenro får frispark.

29: RBK sitt frispark tas hardt, men uten et fint innstilt sikte. Ballen suser forbi både forsvar og angrep og ender med en uskyldig femmeter.

30: RBK på ny angriper PSVs høyre flanke, ballen går til corner. RBK sin første for kampen.

31: Corneren blir slått og det er kaos i et lite sekund før en PSV-spiller får pålet den vekk fra boksen.

RBK har tatt seg betydelig opp etter målet og angriper stadig flankene til PSV. Fortsetter de dette trøkket kan kjernen få noe å feire for.

33: RBK får en flott mulighet til å kontre, men laget vil ikke gjøre jobben så det stanser der.

36: Innlegg fra både høyre og venstre, men det hjelper lite når den flyvende hollender Baumgartl vinner hodeduellene.

37: MÅL!(0-2) RBK scorer, men i eget mål! PSV med en flott kontring som ender med at ballen blir skutt inn i RBK spilleren.

39: PSV innenfor RBK sin 16 meter, men får ikke til en god avsluttning på mål. Ender i en corner til PSV.

40: MÅL! (0-3) RBK mister ballen rett utenfor egen 16-meter, ballen plukkes opp av PSV og deretter en stikker til Malen som legger den behagelig i mål bak keeper Hansen.

43: PSV mister ballen på midten og RBK kan gå i angrep, men det nederlandske forsvaret står som en vegg.

45: Dommerne er kalde og legger til ett minutt ekstra før pause

PAUSE: 0-3 til pause. RBK har gode offansive øyeblikk i løpet av første omgang, men forsvarspillet eksiterer ikke. Vi forvenet videre 45 miutter med utklasering fra de nederlandske gjestene.

45: På'n igjen!

46: PSV rett i strupen på trønderne. Skudd med utsiden av foten, men keeper Hansen har full kontroll og holder ballen med fast grep.

47: RBK får frispark, men Åsen blåser den over alt og alle.

50: PSV i farlig frisparkposisjon forran målet til hjemmelaget

51: Frisparket er godt slått men mangler litt kraft. Hansen med absolutt kontroll på ballen.

52: PSV hammrer ned Meling og får frispark.

53: Fint slått frispark, men Ruiter er ute og plukker.

Fun Fact: PSV-keeper Robin Ruiter er å finne på Netflix i serien Sunderland 'Til I Die. Han ble hentet inn for å redde klubben fra å rykke ned. Det gikk dessverre ikke.

55: RBK-corner fører til tre avslutninger. Alle blokkert av PSV sin bunnsolide forsvarsvegg.

56: Trondsen med et flott innlegg til Akintola som får stå helt alene i boksen. Headingen er litt for svak og lander midt på keeper Ruiter.

58: RBK gjør sitt første bytte. Ut landslagsspissen Johnsen mot Søderlund.

60: RBK sitt skudd blir blokert og PSV contrer. PSV mister ballen og det er det som skjer.

15 minutter inn i andre omgang: RBK presser, men uten hell. RBKs Meling har vært stor, men resten av laget må opp i ringa.

I Portugal har Sporting CP utlignet mot LASK, dette åpner opp gruppen, men da må Rosenborg begynne å vinne.

65: RBK med en kjempesjanse! Adegbenro kjemper til seg ballen og Akintola plukker den opp og stormer inn i 16-meteren til PSV. Eneste problemet er at skuddet ikke er på mål.

Kampen i Portugal er snudd! Sporting leder 2-1!! Dette er gode nyheter for Rosenborg. Gruppen er nå vid åpen for å ta andreplassen.

67: RBK varter opp med vakre kombinasjoner, men det ender i innkast til hjemmelaget. Kastet tas og etter noen kludrerier blir det corner til Rosenborg.

69: MÅL!(1-3) RBK Reduserer. Corneren blir slått på bakre stålpe hvor den lander på bakken. Første skudd blir blokert, men Adegbenro er våken og putter returen. Kjernen elsker det!

71: PSV gjøre sitt første bytte. Hendrix som ble skadet like før corneren som ledet til mål blir byttet ut mot Gutierrez.

73: PSV stormer i angrep. Hele forsvaret er i pølsebua og pasningen går på tvers gjennom boksen hvor en PSV spiller bare venter. Heldigvis for RBK kommer Trondsen inn hardt fra venstre og blokker skuddet.

75: Akintola med et kjempeskudd, men Ruiter kaster seg så lang han er og får akkurat en finder på ballen.

77: Trondsen ligger nede for telling. Røde Kors kommer stormende ut på banen, men det er heldigvis ikke så ille siden Trondsen hinker seg ut av banen.

78: MÅL! (1-4) RBK-forsvaret sover sin søte søvn når PSV stormer i angrep. Malen kommer alene mot Hansen og gjør det han kan best, score mål.

79: Kampens første gule går til PSVs Sadilek etter en pondus-takling.

81: PSV bytte: Doan går ut mot Bruma

82: Bruma skiter og skyter. Vi kan si det her og nå at det ikke var RBK sitt mål han siktet mot siden skuddet går behagelige ti meter på siden av buret.

Det er 10 296 tilskuere tilstede på Lerkendal i dag. Hvorav en stor mengde nå har fått nok og begynner å trekke hjemover.

85: RBK-cornere blir slått på første hvor den blir headet bakover, men klarert. RBK beholder ballen og ender med en sterk avslutning midt på keeper Ruiter.

89: Kampen bølger frem og tilbake. RBK ser etter muligheter, men dog forjeves da PSV er bunnsolide i forsvar.

90: Adegbenro henger som en ryggsekk på PSV-forsvareren og lager dermed et frispark imot seg. Kjernen er fole uenig, men dommern har bestemt seg. Det har også fjerdedommer Kardesier sagt seg enig i og legger til fire minutter.

90+3: RBK kjemper seg til et innlegg som havner i føttene til kaptein Jensen som blåser den over. Det blir kveldens siste sjanse og kampleder Meler avslutter marerittkvelden for RBK.

Etter kamp

Mark van Bommel og hans mannskap kan si seg meget fornøyd i det laget trekker seg mot de tilreisende supporterne fra Nederland til klassikern 'Allez Allez Allez'. Tre enkle poeng for PSV ble hentet på Lerkendal i kveld da Rosenborg ble flere nummer for små da den nederlanske storkjempen kom på besøk. Det er fremdeles et lite lys i enden av tunellen for RBK da Sporting CP slo LASK 2-1 i Lisboa. Nå må trønderne snu de elendige prestasjonene i Europaligaen for å ha et håp om å ta seg videre i sluttspillet.

Gruppen ledes selvfølgelig av PSV med som nå har samlet inn seks poeng, etterfulgt av Sporting CP og LASK som er likt etter å ha spilt én seier og ett tap. Nederst i gruppa finner vi våre lokale gutter som har null poeng etter to tap.

Rosenborg skal i neste runde dra til Lisboa for å møte Christiano Ronaldo sin gamle klubb Sporting CP. Her må trønderne opp å nikke og ta poeng hvis det skal være et håp for videre avansement.