FOTO
FOTO

UKA slipper ny artist og inviterer til standup-galla

Festivalen har sluppet en ny artist til Storsalen i dag. UKA blir også vert for et knippe standup-komikere i høst.

Publisert Sist oppdatert

UKA har i dag sluppet både ny artist og annonsert standup-galla med noen av landets mest kjente komikere.

UKA skriver i en pressemelding i dag at den norsk-somaliske rapperen Musti er det nyeste slippet til årets UKA-festival. Konserten er satt til 12. oktober i Storsalen.

Slippet kommer etter et brakår for Musti. Hennes debutalbum Qoyskayaga kom ut i 2020 og høstet mye ros fra kritikere. Hun er fersk dobbel Spellemann-vinner, etter at hun vant «Årets Gjennombrudd» og «Årets Hiphop» med debutalbumet, samt prisen «Årets Nykommer» på P3 Gull. I tillegg er hun utnevnt som én av DN og D2s ledestjerner for 2020, der hun blir applaudert for å løfte opp en bydel som ofte blir beskrevet i negative ordelag, og for at hun er et godt og tydelig forbilde for de unge på Tøyen.

LES OGSÅ: Her er det forrige UKA-slippet

Musti har blitt beskrevet som sterk låtskriver og en fremragende historieforteller. Tekstene hennes handler i hovedsak om hennes opplevelse som en ung fremadstormende artist på Oslos østkant og oppveksten hennes i en norsk-somalisk familie på Tøyen. Hun henter inspirasjon fra både somalisk musikk, britisk hiphop, RnB og grime.

Billettene til konserten slippes 26. april 2021 klokken 12.

Inviterer til standup-galla

Til høsten blir det i likhet med tidligere år også en standup-kveld med kjente komikere. 27. oktober blir Storsalen vert for en rekke profilerte komikere: Christian Mikkelsen, Lisa Tønne, Lars Berrum og Ahmed Mamow tar turen til Samfundets storstue i oktober for å underholde festivalpublikumet.

Billettene til arrangementet slippes 26. april 2021 klokken 12.

Powered by Labrador CMS