Debatt:

Endelig ble studentene hørt

Regjeringens forslag om å gi studentene strømstøtte som mer studielån var urimelig. SV forhandla fram gjennomslag for studentenes krav. Nå får de 3000 kroner i stipend i stedet.

Publisert Sist oppdatert

Alle andre får krisehjelp i møte med skyhøye strømpriser og koronanedstengninger, mens studentene ville regjeringa gi enda mer lån. Det har SV jobba knallhardt for å endre i forhandlingene, og vi har seiret!

Alle studenter med strømutgifter kan få 3000 kroner rett inn på konto i stipend. Det skulle også bare mangle.

Det er beinhardt å være ung i koronapandemien. Studentene er hardt ramma av både høye strømpriser og koronanedstengte deltidsjobber, uten å få dagpenger. Det kan bety mye i en trang studentøkonomi. Regjeringens løsning var mer gjeld, det siste du trenger når du er blakk og bekymra for økonomien.

LES OGSÅ: Mer strømstøtte til studentene

Vi vet at mange sliter med ensomhet og endeløs digital undervisning på studenthybelen. Mange har aldri fått muligheta til å bli kjent med medstudentene. Blakk og ensom. Det er ikke et godt utgangspunkt for ei vellykka studietid. Jeg er oppriktig bekymra for den psykiske helsa til studentene våre. Jeg vil at de skal ha det bra. Jeg vil at de skal lykkes med studiene og nå målene sine. I tillegg er det bra for samfunnet vårt at de ikke gir opp, men klarer å fullføre i denne tunge tida.

SV har forhandla inn 302 millioner kroner mer til studentene i krisehjelp. Det inkluderer 20 millioner mer til tiltak for psykisk helse for studentene, som også kan gå til studentfrivilligheta. Det er veldig viktig for å bøte på ensomhet og konsekvensene av stengte campuser.

Jeg håper de ekstra 3000 kronene vil gjøre at flere studenter kan senke skuldrene denne vinteren. Det viktige nå er at regjeringen setter fart, så støtta kommer ut så fort som mulig. Etter to år uten studentliv og røre er det det som trengs.

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til [email protected]

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS