GRØNNE FINGRE: Studenthagen er en urban felleshage for studenter i Trondheim på Lerkendal.
GRØNNE FINGRE: Studenthagen er en urban felleshage for studenter i Trondheim på Lerkendal.

Fare for at Studenthagen legges ned

Da ingen andre enn styret møtte opp på Studenthagens årsmøte, står de nå i fare for å måtte legge ned. 3. november arrangeres ekstraordinært årsmøte.

Publisert
<b>ÅPENT FOR ALLE: </b>Nestelder Ida Elise Grenstad i Studenthagen forteller at man ikke trenger mye erfaring med dyrking og planter for å være med.
ÅPENT FOR ALLE: Nestelder Ida Elise Grenstad i Studenthagen forteller at man ikke trenger mye erfaring med dyrking og planter for å være med.

13. oktober la Trondheim Studenthage ut et innlegg på Facebook der de forklarte at de ikke kunne gjennomføre årsmøtet sitt, på grunn av mangel på oppmøte. Protokollen kunne ikke skrives under og møtet må derfor arrangeres på nytt. I tillegg er det tre av fire som slutter i styret neste år, dermed er fare for at Studenthagen må legges ned.

Bare styret som møtte opp

Ida Elise Grendstad (23) studerer Industriell kjemi og bioteknologi på NTNU og er nestleder i Trondheim Studenthage. Hun har vært med i Studenthagen i to år, første året som styremedlem og dette året som nestleder. Hun forteller om årsmøtet som ble arrangert for knappe to uker siden.

– Det var bare styret som møtte opp, og da kunne vi ikke signere protokollen. For å signere må det være to på møtet som ikke sitter i styret, forteller hun.

Trondheim studenthage

  • Åpen, urban felleshage på Lerkendal for studenter i Trondheim
  • Etablert: i 2015 av studenter på Industriell design (inspirert av et skoleprosjekt)
  • Ingen binding eller kostnader
  • Aktiviteter: Dyrke og høste grønnsaker, nyttevekster og bær, vedlikehold av hage og hus.
  • Leier område av NTNU
  • Ca. 10-20 aktive medlemmer. 130 medlemmer i Facebook-gruppen

Grendstad er usikker på hvorfor ingen møtte opp, men forteller at det i tillegg alltid har vært vanskelig å rekruttere folk til styret.

– Styret trenger heller ikke mange folk, tre til syv personer er nok. Jeg er redd folk ikke søker fordi de tror de må kunne mye og at man må ha mye kompetanse på dyrking, men det er må man ikke, forteller hun.

Hva skjer om ikke flere møter opp på neste møte?

– Det blir antakelig en ny runde med ekstraordinært årsmøte. Vi må også ha folk til nytt styre, og hvis vi befinner oss i en situasjon der vi ikke har nok folk, må vi stenge neste år, sier Grendstad.

LES OGSÅ: Ingrid og Zarina var lei av at tegneserieskapere flyttet fra Trondheim, så de tok saken i egne hender

Givende

Grendstad forteller at styret prøver å få folk til å møte opp ved å gjøre seg synlige for studenter. De prøver å nå ut til folk ved å henge opp plakater på campus, snakke med medlemmer som er innom studenthagen i helgene, og ved å informere på Facebook. Grendstad forteller engasjert om hvorfor man burde bli med i Studenthagen.

– Vi møtes i hagen hver helg, da er det alltid folk her. Hvis du er nysgjerrig på å dyrke egne grønnsaker eller trenger en unnskyldning til å være utendørs, burde du bli med. Jeg synes det er gøy å plante noe om våren og plukke det opp om høsten - det er veldig givende, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS