Studentlekene har høye forventninger til neste års leker

Idrettsfestivalen går av stabelen i februar 2021. Nå åpner påmeldingen.

Publisert Sist oppdatert


Annethvert år farges Trondheim av et hopetall studentidrettsutøvere som skal konkurrere for å få tildelt tittelen «Studentnorgesmester» i sin gren, og 2021 er ingen unntak. Studentlekene er Norges største idrettsarrangement for studenter og har blitt arrangert årlig siden 2010. Hovedfokuset til arrangørene ligger i å bringe fram en felles idrettsglede og skape en god sosial arena. I tillegg vil arrangørene i 2021 fokusere på at arrangementet skal være en trygg arena for utøvere å møtes på.

– Vi håper at det kommer studenter fra hele landet og at det blir en vellykket langhelg med mye idrettsglede. Arrangementet er av og for studenter, sier leder for Studentlekene 2021 Johanna Sofie Slinde.

LES OGSÅ: Slik var Studentlekene 2019

Neste års studentleker vil bestå av et 20-talls idretter – alt fra orientering til håndball til akvatlon. Nytt for året er også inneholde flere forskjellige idretter, deriblant e-sport og padel. Arrangørene er håpefulle om at antall påmeldte blir tilsvarende tidligere år og at deltakelsen blir høy også i 2021.

På spørsmål om planlagte arrangementer for de kommende lekene er leder Slinde hemmelighetsfull.

– Vi planlegger å ha de tradisjonelle arrangementene som åpningsseremoni og bankett, men utover det må man vente og se hva som skjer. Vi planlegger at det skal skje noe hele tiden, røper Slinde.

LES OGSÅ: Edvin (74) Har fullført NTNUI orienterings styrkeprøve 50 ganger

Avhengig av frivillige

Studentlekene

Arrangør: NTNUI

Tid: 24. til 28. februar 2021

Påmeldingsskjema åpner: 1. november

Påmeldingsskjema stenger: 1. februar

For å muliggjøre studentlekenes visjoner, er arbeidet fra de frivillige nødvendig for å få alt til å gå rundt. Per i dag finner man totalt 66 frivillige som er involvert i lekene. 43 av dem er tatt opp i Studentlekene mens de resterende 23 er en del av NTNUI.

Lekene er et arrangement for alle utøvere, både bredde og elite, men et kriterium er at man må delta i et idrettslag tilhørende Norges Studentdrettsforbund (NSI). NSI står ansvarlige for å tildele Studentlekene, og i Trondheim blir lekene tildelt NTNUI. NTNUI og Studentlekenekomiteen har ifølge leder Slinde et veldig godt samarbeid.

– Vi jobber hele tiden med NTNUI med det sportslige, det er jo tross alt de som har best kompetanse innen sine idretter, sier Slinde.

Uvanlige omstendigheter

Med den pågående pandemien tatt i betraktning, er planleggingen for årets Studentleker noe mer utfordrende. Arrangørene må hele tiden vurdere hva som er trygt og forsvarlig, og planlegger ut fra dagens gjeldende restriksjoner. Det viktigste for neste års Studentleker er at det skal oppleves som en trygg arena for alle.

– Det er spesielt viktig nå å ha noe å se fram til, og idrett er jo bra for både fysisk og psykisk helse. Samholdet som blir skapt i Studentlekene er veldig viktig, og vi jobber kontinuerlig med å gjøre det til et tryggest mulig arrangement, sier Slinde.

LES OGSÅ: Studentlekene 2021 er avlyst

Powered by Labrador CMS