Kommentar

Studenter i den gamle stad, velkommen!

Sommeren er over, og som en bjørn fra bakvendtland våkner Trondheim fra dvalen. Noen vender tilbake for ørtende gang, mens andre er helt fersk i byen. Uansett ønsker vi dere hjertelig velkommen til Trondheim.

Publisert

Sommeren er over, og som en bjørn fra bakvendtland våkner Trondheim fra dvalen. Studentene er tilbake, og byen fylles med liv igjen. Noen vender tilbake for ørtende gang, mens andre er helt fersk i byen. Uansett ønsker vi dere hjertelig velkommen til Trondheim. 

Trondheim er Norges beste studentby, og det er takket være over hundre år med engasjerte studenter. Dere preger byen med kunnskap og kultur, farge og frivillighet, energi og engasjement. Gjennom samfundsmøter og onsdagsdebatter setter studentene dagsorden og påvirker politisk, i de tekniske studentorganisasjonene bruker studenter fritiden sin på problemløsning og teknologiutvikling i verdensklasse, og med NTNUI og UKA har byen Norges henholdsvis største idrettslag og kulturfestival. 

Studielivet er for mange en herlig tid fylt med nye opplevelser og vennskap, men det byr også på sine utfordringer. Ifølge Shot-undersøkelsen fra 2022 har hver fjerde student hatt vansker med å klare de løpende utgiftene det siste året. Derfor har Trondheim arbeiderparti vært tydelig på at studentøkonomien trenger et løft, og vi er glade for at regjeringen har fått på plass en økning i studiestøtten også i år. Totalt har studiestøtten økt med 23 000 kroner, og fra 1. august får du kjøpt cirka 4 kilo smørbukk ekstra i måneden. Smørbukk i slike kvanta er kanskje ikke helt bra for tennene, men fortvil ei, for alle under 27 år får nå 75 prosent rabatt hos tannlegen. 

 LES OGSÅ:  Velkommen hjem, student

I tillegg til å styrke studentøkonomien, vil Trondheim arbeiderparti sikre alle en god og rimelig bolig i studietiden. Derfor vil vi bygge 3000 nye studentboliger i året, og vi vil også åpne for at samskipnadene kan søke om midler til å rehabilitere gamle studentboliger slik at vi får mer bærekraft og gjenbruk. Studentboliger er også viktig fordi det har en prisdempende effekt på det private markedet, hvor vi er nødt til å sikre at det er trygt og godt å leie. 

Vi vil fortsette å jobbe for at Trondheim forblir Norges beste studentby, og Arbeiderpartiet ønsker også at flere studenter vil bli boende i byen etter studietiden. Studielivet kan til tider være ganske altoppslukende, men vi håper flere vil forsøke å ta steget ut av studentbobla og utforske hva mer byen har å by på. Trondheim har et rikt og mangfoldig kultur- og idrettstilbud, mange spennende jobbmuligheter og ikke minst kjærestegaranti, så vi håper dere finner en grunn til å bli værende i byen vi alle er så glade i. 

Lykke til med studiestart, og ta vare på byens ry i den gamle stad! 

 LES OGSÅ:  Me treng tiltak for ein tryggare leigemarknad

Skriv til oss:

Ønsker du å ytre deg i Under Dusken?

Send ditt innlegg til debatt@studentmediene.no

Retningslinjer for debattinnlegg finner du her.

Powered by Labrador CMS