30 prosent nedgang i valgdeltakelsen til studenttingvalget

Høstens studentvalg er gjennomført, og etter en rekordlav valgoppsluttning er 25 nye representanter klare for studenttinget.

Publisert Sist oppdatert

Fakta om studenttinget

  • Studenttinget NTNU (STi) er NTNUs øverste studentorgan
  • De bestemmer hva Studenttinget, på vegne av NTNUs 42 000 studenter, skal mene om ting.
  • Valg til Studenttinget foregår hver høst, som elektronisk urnevalg, hvor alle studenter ved NTNU har stemmerett.
  • Alle studenter ved NTNU kan stille til valg, både til Studenttinget, Arbeidsutvalget og til ulike råd og utvalg.
  • Arbeidsutvalget består av totalt seks medlemmer, hvor alle sitter på heltid. Fire har arbeidssted i Trondheim, mens de to siste sitter henholdsvis i Gjøvik og Ålesund.

Kilde: Studenttinget.no

Fredag 30. oktober ble årets studentvalg på NTNU avgjort og 25 nye studenter fra Trondheim, Gjøvik og Ålesund er valgt inn til å sitte i studenttinget i 2021. Studenttingets oppgave er å representere og jobbe for NTNU-studenters interesser, likevel er det få studenter som stemmer under valget. Årets valgoppslutning var på rekordlave 6,91 prosent, noe som er en nedgang på litt over 30 prosent fra fjorårets valgoppslutning på 10,12 prosent.

— Veldig skuffende

Leder for studenttinget Åste Solheim Hagerup legger ikke skjul på at hun er skuffet over den lave valgdeltagelsen.

— Vi ønsker veldig gjerne at flere studenter skal ta del i studentdemokratiet og bruke sin stemmerett, så det er klart vi er misfornøyde med et slikt resultat, sier hun til Under Dusken.

Hagerup forteller at de jobber med å nå ut til hele studentmassen når de promoterer studentvalget, og de håper at det etterhvert kan bli en selvfølge for alle studenter å bruke stemmeretten sin. Videre sier hun at hun tror at mye av skylden for at valgoppsluttningen ble såpass laber kan legges på koronaen.

— Vi er ganske sikre på at en nedgang i valgoppslutning har noe med korona å gjøre. Det har satt en del begrensinger på hvordan vi kan drive med promotering og hvordan vi oppsøker studentene våre, utdyper hun.

21 representanter fra Trondheim

Til tross for en lav valgoppslutningen er Hagerup godt fornøyd med måten valget ble gjennomført på.

— Vi er veldig fornøyde med kandidatene som stilte. Studentene har valgt dyktige nye representanter med mye motivasjon.

Ser fram til et nytt år

Koordinator i valgstyret, Tobias Røed, sa under presentasjonen av valgresultatene at selv om de ikke var helt tilfreds med valgdeltagelsen, var de fortsatt fornøyde med at et antall studenter valgte å bruke stemmeretten sin.

— Nå ser vi veldig fram til et nytt år og nye muligheter. 2021 tror jeg blir bra, la han til.

I alt er det 21 representanter fra Trondheim som er valgt inn i studenttinget, de er som følgende:

Anders Bendiksen (NV), Andreas Knudsen Sund (IV), Andrine Bakken (NV), Astrid Hilling (MH), Charlotte Söderström (IE), Emilie Faarup Storvik (HF), Erik Finnes (ØK), Fredrik Framhus (NV), Hanne Berit Tuterud Nordølum (ØK), Ingrid Folstad (IV), Jonas Låstad (NV), Magnus Landheim (SU), Maria Victoria Silva (HF), Petter Hjørungnes Jacobsen (IE), Ragnhild Sødal Gjennestad (NV), Rikke Storvik Sjøhelle (SU), Sigurd Solheim (SU), Silje Reite Moen (AD), Simen Killi (IE), Theo Houck (IV) og Åsne Stige (IE).

Powered by Labrador CMS