Frister med gavekort for å flere kandidater til det kommende studentvalget

Studenttinget ønsker seg flere nominasjoner, og håper å få tak i kandidater utenfor sitt vanlige nettverk.

Publisert

«Har du en flink venn?», spør Studenttinget i en fersk Instagram-post, og frister med muligheten til å vinne et gavekort hos Sit om man nominerer noen man kjenner til å stille til studenttingsvalg. Studenttinget har lenge slitt med lav oppslutning i valg, og har tidligere blitt kritisert for å ha lite variasjon mellom kandidatene.

UTVIDET HORISONT: Brakstad håper vervekampanjen kan skaffe kandidater utenfor Studenttingets nettverk.
UTVIDET HORISONT: Brakstad håper vervekampanjen kan skaffe kandidater utenfor Studenttingets nettverk.

Leder av valgstyre Roar Høiby Brakstad i Studenttinget forklarer at NTNU er for stort til at det er mulig for dem å ha gode kontakter i alle deler av studentmiljøet. Med denne vervekampanjen håper de derfor å få vite om potensielle kandidater som ligger utenfor deres nettverk.

– Ved at personer nominerer venner og kjente som de mener hadde gjort en god jobb, får vi mulighet til å ta direkte kontakt med personer som vi vanligvis aldri ville ha kontaktet.

Ikke bekymret for «tullenominasjoner»

Brakstad tror at de ved å friste med gavekort, kan bidra til at de personene som vet om gode kandidater, faktisk tar seg tid til å nominere dem.

– De nominasjonene som blir sendt inn er ofte velbegrunnede, og det blir nominert kandidater som vi uten tvil vil at skal stille.

Han forteller at Studenttinget har god tro på strategien, men at de vil evaluere hvordan valgperioden har gått etter at valget er overstått. Han er ikke bekymret for at et mulig gavekort vil tiltrekke feil kandidater.

– Det vil alltid komme noen få «tullenominasjoner», men de nominasjonene ender sjeldent i at personen faktisk stiller til Studenttinget. Om man stiller til Studenttinget på grunn av den potensielle økonomiske gevinsten av at vennen som har nominert deg kan vinne ett gavekort på Sit, så mener jeg at man har bommet litt.

Powered by Labrador CMS